Dolmes (Farcellets de carn i arròs) - Iraq

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Diana i Yasmin Al-Jibouri, Castelldefels

INGREDIENTS

  • fulles de parra en conserva
  • 1 kg de carn picada de vedella (sense greix)
  • 1 kg d'arròs
  • carn de be (coll)
  • 10 tomàquets
  • cebes
  • 1 llimona
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Esbandiu les fulles de parra i esteneu-les damunt d'un drap amb la part del nervi a sota.
Piqueu la ceba molt fina. Barregeu la ceba, la carn de vedella picada i l'arròs. Salpebreu-ho al gust i amasseu-ho amb les mans.
Prepareu uns quants farcellets amb les fulles de parra: farciu les fulles per la part que ha tocat el drap, la del nervi, de manera que us quedi la part mullada a fora. No hi poseu gaire quantitat de farcit perquè s'infla i es poden trencar les fulles. Si no trobeu fulles de parra, podeu farcir cebes, albergínies, carbassons...
Fregiu els talls de be en una cassola alta (o una olla) amb oli. Un cop fregits, apagueu el foc i incorporeu a la cassola el tomàquet (la meitat triturat i la meitat fregit) i les dolmes (farcellets) i les altres verdures que hàgiu farcit per sobre.
Poseu un plat pla (de la mida del diàmetre de la cassola) de cap per avall sobre el menjar i pressioneu lleugerament. Afegiu-hi aigua, fins que arribi a l'alçada del plat, i el suc de la llimona. Ho deixeu coure a foc viu durant 20 minuts i després 20 minuts més a foc lent.
Serviu les dolmes i la resta de verdures que hàgiu cuit en una safata (la carn de be només la posen per donar gust a les dolmes).

Anar al contingut