Dja (Salsa d'"asrokui") - Abomey, Benín

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Gladys Migan i Pamela d'Oliveira, Sabadell
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • sofregit de ceba i tomàquet
  • gambetes seques en pols
  • asrokui (llavors mòltes de poma salvatge)
  • oli de palma
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Poseu una paella al foc amb aigua i sal i desfeu-hi un parell de cullerades de gambetes seques en pols.
En un plat fondo, barregeu-hi unes quantes cullerades d'asrokui i afegiu-hi un bon raig d'oli de palma. Remeneu-ho perquè quedi una pasta més aviat cremosa. Afegiu-la a la paella on hi teniu l'aigua amb asrokui i remeneu-ho enèrgicament i sense parar fins que aconseguiu una salsa densa i cremosa. Les propietats espessidores de l'asrokui faran que la salsa quedi lligada.
Afegiu-hi unes quantes cullerades de sofregit de ceba i tomàquet i remeneu-ho perquè es barregi bé i ja tindreu la salsa a punt.

Nota:
El Dja se sol posar per sobre de l'Abobo (mongetes) i del Tevi (nyam fregit). Vegeu-ne receptes a part.