Dhal (Llenties) - Índia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Sunny Singh, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 pots de llenties cuites
  • salsa de tomàquet
  • 1 ceba grossa
  • 2-4 alls
  • espècies: cúrcuma, garam masala, paprika

PREPARACIÓ

Esbandiu bé les llenties cuites i reserveu-les.
Talleu la ceba ben petita i sofregiu-la. Reserveu-la.
Sofregiu els alls trinxats. Quan siguin daurats, afegiu a la paella la ceba. Remeneu-ho unes quantes vegades i després afegiu-hi unes 5-6 cullerades de salsa de tomàquet i deixeu-ho sofregir uns quants minuts.
Incorporeu les llenties al sofregit, remeneu-ho per poder barrejar bé tots els sabors. Si veieu que us queda molt pastós, afegiu-hi una mica més de salsa de tomàquet. Condimenteu-ho amb les diferents espècies i afegiu-hi un raig d'aigua calenta. Abaixeu el foc, tapeu la cassola i deixeu que faci xup-xup uns 8-10 minuts.
Acompanyeu aquestes llenties amb arròs blanc.
La quantitat de cada espècie sol dependre del gust de qui cuina. És bo tenir present, les primeres vegades que es prepari una recepta amb espècies, no posar-ne massa quantitat de cada una (prenent per mesura una cullereta de cafè, poseu-ne entre mitja i tres quarts parts de culleradeta) fins a trobar el punt que us agradi.