Daus de tonyina gratinats amb formatge de cabra

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Francesc Lladó
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Merlot, Tarragona

INGREDIENTS

  • 4 entrecots de tonyina de 200 g
  • 4 talls de formatge de cabra
  • 5 cebes
  • 2 cullerades de sucre moreno
  • pebre negre en gra
  • llorer
  • flor de farigola
  • sal grisa
  • sal
  • 4 tomàquets
  • oli d'oliva verge

PREPARACIÓ

Per fer la melmelada de ceba, poseu oli en una cassola i afegiu-hi la ceba tallada en juliana, el pebre, el llom, el sucre, la farigola i la sal.
Deixeu-ho coure 30 minuts tapat. A continuació, enrossiu la ceba picada en una cassola amb oli. Salpebreu-ho i incorporeu-hi el tomàquet pelat, sense llavors i tallat a grills. Quan s'hagi enrossit, afegiu-hi les llavors del tomàquet. Tot seguit, marqueu la tonyina tallada a daus que haureu macerat amb oli en una paella ben calenta, amb una mica de sal. Després, col·loqueu un grill de tomàquet cuit a sobre i un tros de formatge de cabra i coeu-lo al forn durant 5 minuts. I ja per acabar, col·loqueu la melmelada de ceba al mig del plat i els daus de tonyina al voltant. Decoreu-ho amb sal grisa.