Daus de tonyina gratinats amb formatge de cabra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Francesc Lladó
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Merlot, Tarragona
INGREDIENTS
- 4 entrecots de tonyina de 200 g
- 4 talls de formatge de cabra
- 5 cebes
- 2 cullerades de sucre moreno
- pebre negre en gra
- llorer
- flor de farigola
- sal grisa
- sal
- 4 tomàquets
- oli d'oliva verge
PREPARACIÓ
Per fer la melmelada de ceba, poseu oli en una cassola i afegiu-hi la ceba tallada en juliana, el pebre, el llom, el sucre, la farigola i la sal.
Deixeu-ho coure 30 minuts tapat. A continuació, enrossiu la ceba picada en una cassola amb oli. Salpebreu-ho i incorporeu-hi el tomàquet pelat, sense llavors i tallat a grills. Quan s'hagi enrossit, afegiu-hi les llavors del tomàquet. Tot seguit, marqueu la tonyina tallada a daus que haureu macerat amb oli en una paella ben calenta, amb una mica de sal. Després, col·loqueu un grill de tomàquet cuit a sobre i un tros de formatge de cabra i coeu-lo al forn durant 5 minuts. I ja per acabar, col·loqueu la melmelada de ceba al mig del plat i els daus de tonyina al voltant. Decoreu-ho amb sal grisa.
Deixeu-ho coure 30 minuts tapat. A continuació, enrossiu la ceba picada en una cassola amb oli. Salpebreu-ho i incorporeu-hi el tomàquet pelat, sense llavors i tallat a grills. Quan s'hagi enrossit, afegiu-hi les llavors del tomàquet. Tot seguit, marqueu la tonyina tallada a daus que haureu macerat amb oli en una paella ben calenta, amb una mica de sal. Després, col·loqueu un grill de tomàquet cuit a sobre i un tros de formatge de cabra i coeu-lo al forn durant 5 minuts. I ja per acabar, col·loqueu la melmelada de ceba al mig del plat i els daus de tonyina al voltant. Decoreu-ho amb sal grisa.