Daus de tonyina cruixent amb xiitake

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pep Masiques
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Rin, Cabrils (Maresme)

INGREDIENTS

  • 12 daus de tonyina fresca de 3 cm de gruix
  • 2 ous
  • 100 g de pa ratllat japonès
  • 8 tomàquets
  • 1 manat d'espinacs frescos
  • 8 bolets xiitake
  • oli d'oliva
  • soja
  • mel
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli salteu els tomàquets ja pelats, tallats a daus i sense llavors.
A continuació, salpebreu els daus de tonyina, passeu-los per ou, arrebosseu-los amb el pa ratllat i fregiu-los en un cassó amb oli abundant i ben calent.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els xiitake tallats a làmines i salats.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol la mel, la soja i l'oli i remeneu-ho bé amb un batedor.

I ja per acabar, emplateu els tomàquets al centre del plat, poseu-hi els daus de tonyina a sobre, el xiitake i els espinacs frescos al voltant i salseu-ho tot amb la vinagreta.