Daus de pollastre amb escamarlans

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Bernat Harster
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Dadà
  • Dieta: Sense lactosa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 pits de pollastre
  • 12 escamarlans
  • 2 cebes de Figueres mitjanes
  • 3 tomàquets madurs
  • 3 grans d'all
  • 8 ametlles
  • julivert
  • 3 cullerada de brandi
  • 500 g d'aigua mineral
  • 1 cullerada de farina
  • 1/2 got de vi blanc
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, talleu els pits de pollastre a daus grossos (5 daus), salpebreu-los i enrossiu-los en una cassola amb una mica d'oli ben calent. Quan estiguin dauradets, flamegeu-los amb brandi i reserveu-los.

A continuació, separeu els caps de les cues dels escamarlans, talleu els caps amb ganivet per la meitat i, a la mateixa cassola d'abans, marqueu els caps oberts i les cues dels escamarlans. Quan estiguin rossos, flamegeu-los també amb brandi i reserveu-los.

Tot seguit, talleu la ceba a la juliana ben fina, lamineu dos alls i sofregiu-ho tot a la mateixa cassola d'abans, a foc viu durant 4 minuts. Després, afegiu-hi el tomàquet ratllat, deixeu-ho coure 5 minuts, poseu-hi una cullerada de farina, remeneu-ho bé, aboqueu-hi el vi blanc i deixeu-ho coure un minut més. Quan ja s'hagi evaporat l'alcohol, poseu-hi l'aigua i els daus de pollastre i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts a foc fort.

Mentrestant feu una picada amb les ametlles, un all i el julivert.

Finalment, afegiu a la cassola els caps dels escamarlans, deixeu-ho coure 3 minuts, perquè deixin anar tot el suc i, a l'últim moment, poseu-hi les cues dels escamarlans i una cullerada de la picada i deixeu-ho coure dos mintus més.

I ja per acabar, emplateu el pollastre amb escamarlans.