Daus de bacallà amb romesco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rubèn Guilera
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Calop, Molins de Rei
INGREDIENTS
- 1 kg de llom de bacallà dessalat
- 1 beina de vainilla
- 400 g de sucre
- 800 g de tomàquet madur
- 4 grans d'all
- 1 bitxo
- 300 cl d'oli d'oliva
- sal Maldon
- Per al romesco:
- 3 tomàquets madurs
- 1 cabeça d'alls
- mitja ceba
- 50 g d'ametlles crues
- 25 g d'avellanes
- 1 llesca de pa de pagès
- 5 nyores
- oli d'oliva 0,4
- vinagre de Xerès
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli abundant confiteu a foc suau els alls laminats i el bitxo tallat a trossos.
Per fer el romesco, poseu en una safata els tomàquets, la cabeça d'alls, la ceba, les ametlles, les avellanes, les nyores i el pa i deixeu-ho escalivar al forn.
A continuació, peleu les verdures escalivades, poseu-les en un bol juntament amb les avellanes, les ametlles, el pa, l'oli, el vinagre, la sal i el pebre i tritureu-ho bé amb el túrmix.
Per fer la melmelada de tomàquet, poseu els tomàquets tallats a quarts a la Thermomix i tritureu-los. Després, poseu-los en un cassó juntament amb la vainilla i el sucre, remeneu-ho bé i deixeu-ho confitar a foc suau.
Tot seguit, en un cassó amb oli, confiteu el llom de bacallà.
I ja per acabar, feu una base de romesco al centre del plat, poseu-hi la melmelada de tomàquet a sobre, cobriu-ho amb el bacallà i amaniu-lo amb una mica de l'oli de bitxo i sal Maldon.
Per fer el romesco, poseu en una safata els tomàquets, la cabeça d'alls, la ceba, les ametlles, les avellanes, les nyores i el pa i deixeu-ho escalivar al forn.
A continuació, peleu les verdures escalivades, poseu-les en un bol juntament amb les avellanes, les ametlles, el pa, l'oli, el vinagre, la sal i el pebre i tritureu-ho bé amb el túrmix.
Per fer la melmelada de tomàquet, poseu els tomàquets tallats a quarts a la Thermomix i tritureu-los. Després, poseu-los en un cassó juntament amb la vainilla i el sucre, remeneu-ho bé i deixeu-ho confitar a foc suau.
Tot seguit, en un cassó amb oli, confiteu el llom de bacallà.
I ja per acabar, feu una base de romesco al centre del plat, poseu-hi la melmelada de tomàquet a sobre, cobriu-ho amb el bacallà i amaniu-lo amb una mica de l'oli de bitxo i sal Maldon.