Dàtils farcits de massapà (Dàtils farcits de massapà) - Comunitat jueva

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Ferran Aguiló i Joana Anguera, Mallorca

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de dàtils sense pinyol
  • 2 tasses de sucre
  • 1 tassa d'aigua
  • 3 tasses d'ametlles crues

PREPARACIÓ

Obriu els dàtils amb una incisió al llarg de cada un.
Prepareu el massapà. Desfeu el sucre amb l'aigua freda i poseu-lo al foc fins que sigui un almívar espès. Retireu-lo del foc.
Piqueu les ametlles per aconseguir-ne farina d'ametlla.
Barregeu l'almívar amb la farina d'ametlles i deixeu que la barreja es refredi. Us quedarà una massa enganxosa.
Pasteu una mica aquesta massa i doneu-hi una forma allargada, que us anirà molt bé a l'hora de preparar les boletes amb què farcireu cada dàtil.
Perquè quedi més bé, el massapà ha de reposar d'un dia per l'altre i, si us agraden, també podeu farcir prunes o albercocs secs.