Dal makhni (Cigrons amb mantega) - Pakistan

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Muhammad Malik, Barcelona

INGREDIENTS

  • chana dal (cigrons partits en forma de llentia)
  • ceba
  • coriandre
  • brou de carn i verdures
  • gingebre
  • coriandre mòlt
  • comí mòlt
  • alls
  • curri
  • paprika
  • garam massala
  • crema de llet
  • mantega
  • sal
  • Estris especials:
  • karahi (cassoleta individual de ferro per servir el plat)

PREPARACIÓ

En una cassola de fang, amb un bon raig d'oli, feu un sofregit d'all i gingebre (molt més all que no pas gingebre). Després afegiu-hi la ceba picada ben petita. Quan el sofregit estigui a punt, incorporeu-hi els chana dal, que els haureu posat en remull i cuit prèviament, de la mateixa manera com hauríeu fet amb unes llenties. Remeneu-ho perquè el sofregit es barregi amb el llegum.
A continuació, afegiu a la cassola un polsim de cadascuna de les espècies (coriandre, comí, curri, paprika i garam massala) i la sal (al vostre gust). Continueu-ho remenant i incorporeu-hi la crema de llet; heu de calcular mig gotet per persona.
Apagueu el foc i remeneu-ho una mica més, perquè es barregin bé tots els gustos. Escalfeu a foc ben viu el karahi i, quan estigui ben calent, aboqueu-hi la ració de chana dal que pertoqui. Per sobre, poseu-hi una cullerada de mantega, remeneu-ho perquè es desfaci una mica i afegiu-hi un rajolí de crema de llet (sense remenar) i unes fulles de coriandre picat. Ajudeu-vos amb unes pinces o tenalles per portar el karahi a taula, vigilant de no cremar-vos.