Cuscús

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler del roser

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de vedella
  • 1/2 kg de pollastre
  • 1/2 kg de cuscús
  • 1 ceba
  • 1 albergínia
  • 3 pastanagues
  • 1 nap
  • 2 grans d'all
  • 1 carbassó
  • 100 g de carbassa
  • 100 g de cigrons remullats
  • coriandre
  • comí
  • julivert
  • gingebre
  • safrà
  • 1/2 canó de canyella
  • sal
  • pebre negre
  • aigua
  • oli

PREPARACIÓ

En primer lloc, rostiu la vedella i la carn en una cassola per coure al vapor amb l'oli calent.
Quan tingueu la carn ben daurada, afegiu-hi la ceba tallada a trossos grans i els alls pelats i sencers. Remeneu-ho i, un cop la ceba hagi agafat color, incorporeu-hi una mica de coriandre i julivert, 1/2 canó de canyella, safrà, comí, gingebre mòlt i pebre negre. Torneu-ho a remenar i deixeu-ho coure a foc lent uns 4 minuts. Després aboqueu-hi l'aigua calenta per a fer un brou. A continuació tireu-hi les verdures: els cigrons ja cuits, les pastanagues, 1 nap, 1 carabassó, 1 albergínia i la carabassa (tot tallat a trossos grans). Tot seguit, poseu el cuscús en un colador i remulleu-lo amb aigua de l'aixeta. Fet això, col.loqueu-lo en la part superior de la cassola (la part destinada a la cocció amb vapor). Feu-lo coure uns minuts. Passat aquest temps, estireu el cuscús en una safata i afegiu-hi pebre negre, sal i una mica d'oli d'oliva i aigua. Treballeu-lo amb les mans perquè els grans de cuscús quedin ben separats. Torneu-lo a posar a coure al vapor 3 o 4 minuts més. Finalment, serviu el cuscús amb les verdures i la carn. Regueu-ho tot plegat amb una mica de brou