Cuscús de verdures i pollastre

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 3 persones:
  • 500 g de cuscús
  • 3 cuixes de pollastre
  • 3 pastanagues
  • _ kg de cebes de Figueres
  • 150 g d'ametlles crues
  • 150 g de panses
  • barreja d'espècies per fer cuscús
  • canyella
  • gingebre mòlt
  • julivert picat
  • pebre negre
  • safrà

PREPARACIÓ

1. Comenceu a coure el pollastre en una cassola amb oli d'oliva.
2. Després, afegiu-hi una ceba picada, julivert picat, la barreja d'espècies per fer cuscús, canyella, gingebre en pols, pebre negre, safrà i sal, i coeu-ho mitja hora a foc suau.
3. Tot seguit, remulleu el cuscús amb aigua uns minuts i afegiu-hi un rajolinet d'oli, perquè no s'enganxi a l'hora de coure'l.
4. Mentrestant, talleu dues cebes a la juliana i coeu-les mitja hora amb les panses i una mica d'aigua. I un cop cuites, afegiu-hi mitja cullerada de canyella.
5. Tot seguit, afegiu aigua al pollastre, i coeu-hi el cuscús al vapor.
6. A mitja cocció, el deixeu refredar en un cistell, afegiu-hi aigua amb sal i, quan sigui fred del tot, afegiu les pastanagues tallades per la meitat al pollastre i torneu a fer coure el cuscús al vapor uns minuts.
7. Per acabar, daureu les ametlles en una paella.
8. Mulleu el cuscús amb el caldo del pollastre. Poseu el pollastre al damunt del cuscús en forma d'estel, les pastanagues entre el pollastre, les panses amb ceba al voltant del plat i, al damunt de la ceba, les ametlles.