Cuscús de pollastre
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Cuscús de pollastre
- (per a 2 persones)
- 2 cuixes de pollastre
- suc de llimona
- cuscús
- 1/2 l de brou de gallina
- "xarmela"
- confit de panses
- Per a la "xarmela":
- canyella en pols
- comí
- gingebre
- safrà
- pebre negre
- all
- julivert
- Per al confit de panses:
- 1 ceba grossa
- panses de Corint
- sucre
- canyella
PREPARACIÓ
1.Comencem netejant el pollastre. Hi posem una mica de suc de llimona. Després hi passem una mica d'aigua.
2.Tallem la ceba i salem el pollastre. Oli a la cassola i hi dauren la ceba.
3.Preparem la "xarmela" amb all, julivert i oli. Canyella amb pols, comí, una mica de gingebre, un polsim de safrà i de pebre. Ho batem tot i ho estenem damunt del pollastre.
4.Posem el pollastre a la cassola.
5.Mentrestant, rentem el cuscús perquè s'hidrati. Colem l'aigua i l'amanim amb oli d'oliva.
6.Ara posem el pollastre a la cassola amb tota la glaça de la paella. Hi aboquem a sobre tot el brou, amb una mica de sal.
7.Posem la cuscussera al damunt de la cassola on hi ha el pollastre i hi afegim el cuscús. Quan arrenqui el bull el pollastre, l'hi tindrem cinc minuts més.
8.Refresquem el cuscús amb una mica d'aigua. Ho remenem una mica; més sal, i ja el podrem tornar a posar a la cuscussera. I cinc minuts més.
9.A part, hem confitat ceba en un cassó amb aigua i sucre. Ara hi posem una mica de canyella i unes panses de Corint. I ho deixem fer a foc lent remenant-t'ho tot de tant en tant.
2.Tallem la ceba i salem el pollastre. Oli a la cassola i hi dauren la ceba.
3.Preparem la "xarmela" amb all, julivert i oli. Canyella amb pols, comí, una mica de gingebre, un polsim de safrà i de pebre. Ho batem tot i ho estenem damunt del pollastre.
4.Posem el pollastre a la cassola.
5.Mentrestant, rentem el cuscús perquè s'hidrati. Colem l'aigua i l'amanim amb oli d'oliva.
6.Ara posem el pollastre a la cassola amb tota la glaça de la paella. Hi aboquem a sobre tot el brou, amb una mica de sal.
7.Posem la cuscussera al damunt de la cassola on hi ha el pollastre i hi afegim el cuscús. Quan arrenqui el bull el pollastre, l'hi tindrem cinc minuts més.
8.Refresquem el cuscús amb una mica d'aigua. Ho remenem una mica; més sal, i ja el podrem tornar a posar a la cuscussera. I cinc minuts més.
9.A part, hem confitat ceba en un cassó amb aigua i sucre. Ara hi posem una mica de canyella i unes panses de Corint. I ho deixem fer a foc lent remenant-t'ho tot de tant en tant.