Cuscús de pollastre

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Charli Sadiki
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Xadó, Palafrugell

INGREDIENTS

  • 1 pollastre
  • 2 cebes
  • 2 pastanagues
  • 2 tomàquets madurs
  • 1/2 kg de cigrons precuits
  • 1/2 kg de carbassa
  • api
  • 1 porro
  • julivert, coriandre
  • safrà, gingebre, caiena
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • 800 g de cuscús
  • 1 cullerada de mantega
  • 1 cullerada d'harissa
  • brou de pollastre

PREPARACIÓ

Talleu el pollastre a quarts, salpebreu-lo i enrossiu-lo en una paella amb oli.
Mentrestant, sofregiu les verdures ben picades: la ceba, la pastanga, el porro, l'api, el coriandre i el julivert. Remeneu-ho i afegiu-hi el tomàquet trinxat i el gingebre.

A continuació, mulleu el cuscús amb una mica d¿aigua i oli, i saleu-lo.

Poseu a la part de sota de l'olla per fer cuscús el pollastre, el sofregit de verdures i el brou calent. Deixeu-ho coure tapat durant 20 minuts. Després, afegiu-hi el safrà, la caiena, el carbassó, la carbassa i la pastanga tallada a trossos grans i els cigrons. Tapeu-ho amb la part de sobre de l'olla i poseu-hi el cuscús. Deixeu-ho coure durant 15 minuts tapat.

I ja per acabar, afegiu una mica de mantega clarificada al cuscús, remeneu-ho i emplateu-ho. Col·loqueu-lo sobre les verdures i el pollastre. Serviu a part la salsa harissa i el brou de pollastre i verdures.
Anar al contingut