Cuscús de fruites amb gelat d'espècies

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Bosch
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Bosch, Cambrils Port

INGREDIENTS

  • 100 g de sèmola de cuscús
  • 25 g de papaia
  • 25 g d'aranja rosa
  • 25 g de taronja
  • 25 g de kiwi
  • 25 g de cireres
  • 40 g de sucre
  • 100 g de suc de fruites (taronja i fruita de la passió)
  • menta fresca Per al gelat:
  • 600 g de llet
  • 400 g de nata
  • 250 g de sucre
  • 4 clares d'ou
  • safrà
  • anís estrellat
  • ginebró
  • canyella
  • pebre de Jamaica
  • marialluïsa
  • vainilla

PREPARACIÓ

Per començar, talleu la fruita a daus i deixeu-la en un bol. Incorporeu-hi suc de fruites i sucre.
Després, remeneu-ho, afegiu-hi el cuscús i deixeu-ho a la nevera. Per fer el gelat d'espècies, bulliu en un cassó la llet, la nata, el ginebró, la marialluïsa, l'anís, el pebre de Jamaica, la canyella, la vainilla i el safrà. Deixeu-ho macerar unes hores i coleu-ho. A continuació, bateu els rovells d'ou i afegiu-hi sucre. Després, incorporeu-ho a la barreja per fer el gelat i deixeu-ho al congelador. Mentrestant, incorporeu la menta al cuscús i barregeu-ho. I ja per acabar, emplateu el cuscús amb l'ajuda d'un motlle cilíndric. Col·loqueu-hi una mica de gelat d'espècies a sobre i decoreu-ho amb un cordó de suc de gerds.