Cuscús de fruites amb gelat d'espècies
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Bosch
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Bosch, Cambrils Port
INGREDIENTS
- 100 g de sèmola de cuscús
- 25 g de papaia
- 25 g d'aranja rosa
- 25 g de taronja
- 25 g de kiwi
- 25 g de cireres
- 40 g de sucre
- 100 g de suc de fruites (taronja i fruita de la passió)
- menta fresca Per al gelat:
- 600 g de llet
- 400 g de nata
- 250 g de sucre
- 4 clares d'ou
- safrà
- anís estrellat
- ginebró
- canyella
- pebre de Jamaica
- marialluïsa
- vainilla
PREPARACIÓ
Per començar, talleu la fruita a daus i deixeu-la en un bol. Incorporeu-hi suc de fruites i sucre.
Després, remeneu-ho, afegiu-hi el cuscús i deixeu-ho a la nevera. Per fer el gelat d'espècies, bulliu en un cassó la llet, la nata, el ginebró, la marialluïsa, l'anís, el pebre de Jamaica, la canyella, la vainilla i el safrà. Deixeu-ho macerar unes hores i coleu-ho. A continuació, bateu els rovells d'ou i afegiu-hi sucre. Després, incorporeu-ho a la barreja per fer el gelat i deixeu-ho al congelador. Mentrestant, incorporeu la menta al cuscús i barregeu-ho. I ja per acabar, emplateu el cuscús amb l'ajuda d'un motlle cilíndric. Col·loqueu-hi una mica de gelat d'espècies a sobre i decoreu-ho amb un cordó de suc de gerds.
Després, remeneu-ho, afegiu-hi el cuscús i deixeu-ho a la nevera. Per fer el gelat d'espècies, bulliu en un cassó la llet, la nata, el ginebró, la marialluïsa, l'anís, el pebre de Jamaica, la canyella, la vainilla i el safrà. Deixeu-ho macerar unes hores i coleu-ho. A continuació, bateu els rovells d'ou i afegiu-hi sucre. Després, incorporeu-ho a la barreja per fer el gelat i deixeu-ho al congelador. Mentrestant, incorporeu la menta al cuscús i barregeu-ho. I ja per acabar, emplateu el cuscús amb l'ajuda d'un motlle cilíndric. Col·loqueu-hi una mica de gelat d'espècies a sobre i decoreu-ho amb un cordó de suc de gerds.