Curri verd de vieires

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Llorenç Valls
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Blanc (Hotel Mandarin Oriental)

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 8 vieires
  • 60 g bròquil
  • 60 g tirabecs
  • Per al curri verd:
  • 40 g bitxo verd fresc
  • 50 g gingebre
  • 40 g all
  • 240 g xalota
  • pell de llima
  • 24 g citronel•la
  • 20 g coriandre en gra
  • coriandre fresc
  • 20 g comí en gra
  • 15 g pasta de gambes
  • 1,5 l llet de coco
  • sal, pebre, oli d'oliva
  • 4 cocos frescos (tendres)

PREPARACIÓ

Per començar, poseu al forn el comí i el coriandre en gra, torreu-los durant uns 6 minuts a 160 graus per treure'ls-hi la humitat que puguin tenir i deixeu-los refredar.

A continuació, poseu tota la llet de coco en un cassó i deixeu-la reduir uns 20 minuts, fins que perdi part de l'aigua i tingui la densitat desitjada (de molt líquida passa a tenir més densitat, i el color blanc queda intacte.)

Per fer el curri verd, poseu en un morter el comí i el coriandre torrats i aixafeu-los. Després, incorporeu-hi el el bitxo verd, el gingebre, l'all, la xalota, tot ben picat, la pell de llima ratllada al moment, la citronel•la i la pasta de gambes i aneu-ho barrejant fins a aconseguir que quedi tota una pasta homogènia, amb una tonalitat verda. Seguidament, aboqueu aquesta pasta al cassó de la llet de coco, remeneu-ho bé i deixeu-ho infusionar uns minuts.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, i a foc viu, marqueu les vieires prèviament salpebrades, uns 40 segons per cada banda.

Tot seguit, afegiu el coriandre fresc picat i el bròquil tallat en flors al cassó del curri verd i deixeu-ho coure durant uns 5 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi els tirabecs i deixeu-los coure 3 minuts més. Finalment, poseu-hi les vieires, aboqueu-hi també una mica de la llet del coco fresc, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.

I ja per acabar, serviu el curri verd dins del coco fresc.