Culs de cava farcits de gambes i pollastre

imatge de recurs
  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Culs de cava farcits de gambes i pollastre
  • (per a 2 persones)
  • 1 cibulet picat
  • molla de pa d'ahir
  • 8 gambes
  • 100 g trompetes de la mort
  • 1 pollastre a l'ast
  • 1 porro
  • Per a la pasta fresca:
  • 20 g trompetes de la mort dessecades
  • 4 ous frescos
  • 400 g farina de força
  • sal
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

1.Comencem el plat preparant la massa per fer la pasta: hem de calcular 4 ous per cada 100 grams de farina de força. Primer barregem la farina directament amb la pols de triturar les trompetes de la mort dessecades. Posem aquesta barreja en el robot i ho mesclem tot. Si no tenim robot, ho fem manualment.

2.Posem els quatre ous en un bol i hi afegim una cullerada d'oli d'oliva. Batem els ous i ho anem afegint a la farina.

3.Fem ara el brou: posem a rostir els ossos del pollastre a l'ast en una cassola amb oli calent. Tallem el porro molt petit i l'hi afegim.

4.Posem les trompetes en un cassó amb una mica d'aigua calenta, que no arribi a cobrir-les. Ho posem a foc molt baix, amb un plat al damunt perquè en retingui el vapor.

5.En una paella posem una mica d'oli d'oliva, que es vagi escalfant, i hi afegim els caps de les gambes perquè es vagin fregint. Quan estiguin rosadets els esclafem per treure'n el suc.

6.Ja tenim feta la massa, que deixem reposar una horeta. Per saber si està ben feta, hi posem el dit: si no s'enganxa és que està perfecta. La deixem reposar en un plat, tapada amb un bol a l'inrevés.

7.Posem aigua bullint a la cassola on tenim el pollastre amb el porro per fer-ne un brou. Ho deixarem una mitja horeta. L'hi afegim una mica de sal.

8.Les trompetes de la mort que teníem en aigua ja s'han rehidratat; són molt més tendres i ja en tenim el suc.

9.Trinxem les trompetes, les cues de gambes i el pit i la cuixa del pollastre.

10.En una pella ja calenta, posem una miqueta d'oli i comencem a saltar el pollastre. Hi afegim les trompetes de la mort trinxades i hi posem una miqueta de sal. Ho anem removent. Ara hi afegim els trossets de gamba i un cullerot del brou calent que hem preparat.

11.Hi posem la molla de pa perquè agafi textura i una miqueta més de brou.

12.Quan el brou faci trenta minuts que bulli, hi afegim les gambes i ho deixem coure vint minutets més. Hi afegim també l'aigua que tenim de rehidratar les trompetes de la mort.

13.Estirem la massa amb un corró i en fem dues làmines. Perquè no se'ns enganxi, fem servir farina. Hi posem unes muntanyetes del farciment que hem fet amb els bolets, les gambes i el pollastre, ben repartides a sobre d'una de les làmines. Ho tapem amb l'altra làmina de massa que tenim.

14.Amb el cul d'una ampolla de cava marquem la pasta farcida i la tallem amb un ganivet.

15.Posem aigua a bullir en una olla amb una mica de sal per coure la pasta farcida. Hi posem la pasta i dos o tres minuts i ja estarà feta.

16.Un cop tenim el brou, el colem. Si el volem molt clar, el podem tornar a passar per un colador xinès amb un filtre de cafè dins.

17.Ja podem començar a emplatar: posem la pasta a sota -amb dos medallons per plat ja n'hi haurà prou- i hi posem un cullerot del consomé que hem preparat a partir del brou. Pel damunt, hi posem una mica de cibulet picat i unes llunetes de l'oli on hem fregit les gambes.

*Ho acompanyem amb un bon cava criança, com per exemple el Castell de Sant Antoni, un gran reserva de quatre anys.

Anar al contingut