Cuixes d'ànec confitades

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gerard Solís
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat

INGREDIENTS

  • Per confitar:
  • 4 cuixes d'ànec
  • 1kg de greix d'ànec
  • 1kg de sal gruixuda
  • Per a la guarnició:
  • 4 peres
  • 50 g de sucre
  • 1 got d'aigua
  • 1 copa de vi ranci
  • 1 copa de Porto
  • 1/2 tassa de suc de rostit

PREPARACIÓ

Passeu una flama per les cuixes d'ànec per netejar-les bé de plomes, rasqueu-les amb un ganivet, renteu-les amb aigua i eixugueu-les amb un drap.
Després, salpebreu les cuixes per les dues bandes, cobriu-les amb sal gruixuda i deixeu-les macerar durant 24 hores a la nevera. A continuació, renteu les cuixes amb aigua, eixugueu-les amb un drap i poseu-les a confitar en un cassó amb el greix d'ànec a foc lent durant una hora i 30 minuts. Un cop estiguin ben confitades, poseu les cuixes en una plata per anar al forn i gratineu-les.

Mentrestant, poseu en un cassó l'aigua, el sucre i les peres pelades i tallades a daus. Un cop arrenqui el bull, deixeu-ho coure 5 minuts i reserveu-ho.

Tot seguit, feu reduir el Porto i el vi ranci en un cassó fins que tingui una textura de caramel.

I ja per acabar, emplateu les cuixes i cobriu-les amb el suc del rostit calent. Emplateu les peres i aboqueu-hi la reducció per sobre.
Anar al contingut