Cuixes d'ànec confitades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gerard Solís
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat
INGREDIENTS
- Per confitar:
- 4 cuixes d'ànec
- 1kg de greix d'ànec
- 1kg de sal gruixuda
- Per a la guarnició:
- 4 peres
- 50 g de sucre
- 1 got d'aigua
- 1 copa de vi ranci
- 1 copa de Porto
- 1/2 tassa de suc de rostit
PREPARACIÓ
Passeu una flama per les cuixes d'ànec per netejar-les bé de plomes, rasqueu-les amb un ganivet, renteu-les amb aigua i eixugueu-les amb un drap.
Després, salpebreu les cuixes per les dues bandes, cobriu-les amb sal gruixuda i deixeu-les macerar durant 24 hores a la nevera. A continuació, renteu les cuixes amb aigua, eixugueu-les amb un drap i poseu-les a confitar en un cassó amb el greix d'ànec a foc lent durant una hora i 30 minuts. Un cop estiguin ben confitades, poseu les cuixes en una plata per anar al forn i gratineu-les.
Mentrestant, poseu en un cassó l'aigua, el sucre i les peres pelades i tallades a daus. Un cop arrenqui el bull, deixeu-ho coure 5 minuts i reserveu-ho.
Tot seguit, feu reduir el Porto i el vi ranci en un cassó fins que tingui una textura de caramel.
I ja per acabar, emplateu les cuixes i cobriu-les amb el suc del rostit calent. Emplateu les peres i aboqueu-hi la reducció per sobre.
Després, salpebreu les cuixes per les dues bandes, cobriu-les amb sal gruixuda i deixeu-les macerar durant 24 hores a la nevera. A continuació, renteu les cuixes amb aigua, eixugueu-les amb un drap i poseu-les a confitar en un cassó amb el greix d'ànec a foc lent durant una hora i 30 minuts. Un cop estiguin ben confitades, poseu les cuixes en una plata per anar al forn i gratineu-les.
Mentrestant, poseu en un cassó l'aigua, el sucre i les peres pelades i tallades a daus. Un cop arrenqui el bull, deixeu-ho coure 5 minuts i reserveu-ho.
Tot seguit, feu reduir el Porto i el vi ranci en un cassó fins que tingui una textura de caramel.
I ja per acabar, emplateu les cuixes i cobriu-les amb el suc del rostit calent. Emplateu les peres i aboqueu-hi la reducció per sobre.