Cuixa de senglar farcida

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Andreu Vidal
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casa Irene, Arties

INGREDIENTS

  • 1 cuixa de senglar cadell
  • 3 porros
  • 300 g de siurenys
  • 100 g de mantega
  • 4 cebes
  • 1 tronxo d'api
  • 2 pastanagues
  • 1/4 de l d'oli d'oliva
  • 1/2 l de brou de vedella
  • 1/2 l de vi blanc
  • 1 gotet de nata líquida
  • farigola, sal i pebre

PREPARACIÓ

Comenceu aquest plat fent el farcit. Salteu en una paella amb mantega el porro trossejat i els siurenys (prèviament saltats perquè no desprenguin tanta aigua).
Quan tingueu el saltat a punt, salpebreu-ho i afegiu-hi una mica de crema de llet. Deixeu-ho reduir i després poseu-ho a refredar. La cuixa de senglar ha d'estar desossada i no ha de tenir ni la part de baix ni l'os del centre. Salpebreu-la, farciu-la i lligueu-la. Després poseu oli a escalfar en una cassola i daureu-hi la cuixa. De tant en tant traieu una mica de greix per a alleugerir el plat. Incorporeu-hi les verdures: la ceba, la pastanaga i l'api, tot tallat petit; i la farigola. Un cop les verdures estiguin ben daurades, aboqueu-hi el vi, deixeu que s'evapori l'alcohol i després tireu-hi el brou (fet amb els ossos de senglar rostits) fins a la meitat. Tapeu la cassola i feu-ho coure a foc lent. Finalment, traieu el fil de lligar la carn, talleu la cuixa i serviu-la amb les verdures. Feu un cordó de suc del rostit al voltant del plat.