Cuixa de crestó

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La carn de cabrit és rica en vitamines del grup B, en especial de B12, també té proteïnes de bona assimilació i un considerable contingut en greix, tot i que lleugerament menys que la carn de xai.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 cuixa  de crestó   

    12 tomàquets cirerol   

    6 cebes tendres      

    2 grans d'all

    1 llimona

    1 llorer 

    1 manat de julivert

    un raig de vi ranci

    un grapat de boles de pebre negre

    romaní

    farigola

    oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Fem unes quantes incisions en forma de quadradets a la cuixa i la salpebrem.
  2. Aixafem un grapat de boletes de pebre negre i les posem en una cassola.
  3. Hi afegim un bon raig d'oli i hi rostim la cuixa, amb 2 grans d'all aixafats, romaní, llorer i farigola.
  4. Quan la cuixa s'hagi enrossit de banda i banda, la retirem i la reservem.
  5. A la mateixa cassola, hi afegim la ceba. N'abaixem el foc i deixem que es cogui durant uns 15 minuts.
  6. Hi afegim un raig de vi ranci i deixem que l'alcohol s'evapori.
  7. Escalfem 1 l d'aigua mineral.
  8. Afegim la pell i el suc d'una llimona a la cassola, juntament amb un manat de julivert. Ho remenem i fem un lloc al mig de la cassola, on posem la cuixa.
  9. Ho cobrim amb l'aigua calenta, ho tapem i ho deixem fent xup-xup a foc lent durant 25 minuts.
  10. Afegim 12 tomàquets cirerols a la cassola i ho deixem coure, sense tapa, 5 minuts més.
  11. Hi posem farigola i ho deixem reposar abans de servir-ho.