Cuixa de cabrit rostida

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Francesc Bañeras
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les panolles, Santa Cristina d'Aro

INGREDIENTS

  • 2 cuixes de cabrit
  • 4 mantellines
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 cabeça d'alls
  • api
  • porro
  • oli d'oliva
  • farigola
  • menta
  • romaní
  • sàlvia
  • porradell
  • 1 got de vi ranci
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, desosseu la cuixa de cabrit, farciu-la amb romaní, sàlvia i farigola, cobriu-la amb mantellina de porc, lligueu-la amb un cordill i salpebreu-la.
Poseu oli a la cassola i rostiu la cuixa amb els ossos, les verdures tallades i la cabeça d'alls. Per fer la picada, poseu els alls i el julivert en un morter i piqueu-ho. Incorporeu-hi les ametlles i les avellanes i torneu-ho a triturar. Finalment, incorporeu-hi l'aigua freda. A continuació, afegiu la picada i el vi ranci a la cassola, tapeu-la, i deixeu-ho coure durant una hora. Després, traieu el cordill de la cuixa i caramel·litzeu-la en la salsa que prèviament haureu preparat amb els ossos. Tot seguit, fregiu la mongeta, el carbassó i la pastanaga bullits en una paella. En una altra paella, fregiu els espàrrecs, el bacó, el fonoll, els alls tendres i les cebetes. I en una altra paella, fregiu la patata que prèviament haureu bullit, pelat i aixafat amb una forquilla, la botifarra i els bolets. Finalment, emplateu-ho tot i decoreu-ho amb una mica de salsa.