Cuixa d'ànec lacada amb mel

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Toni González
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Ca la Manyana, Sant Julià de Vilatorta

INGREDIENTS

  • 4 cuixes d'ànec
  • fons d'ànec
  • sal
  • pebre
  • mel
  • escalunya
  • pell de taronja
  • sèsam
  • curri
  • canyella
  • safrà
  • nou moscada
  • 4 peres
  • vainilla
  • sucre
  • licor de Calvados
  • mantega

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu l'ànec trossejat i deixeu-lo coure al forn a uns 200 graus durant una hora i 30 minuts.
Per fer la salsa per lacar l'ànec, poseu mantega i escalunya en un cassó i deixeu-ho que es vagi fent. Després, afegiu-hi la farigola i les espècies i remeneu-ho. Tot seguit, incorporeu-hi la mel i el fons d'ànec i deixeu-ho reduir. Quan l'ànec estigui daurat, tireu-li la salsa de lacar pel damunt i deixeu-lo coure al forn uns 15 minuts. Repetiu aquesta operació 3 o 4 vegades. Mentrestant, daureu les peres pelades i tallades a trossos en una paella amb mantega. Afegiu-hi una mica de sucre i flamegeu-les amb Calvados. I ja per acabar, emplateu l'ànec i salseu-ho amb la salsa de lacar sobrant. Acompanyeu el plat amb les peres flamejades.