Cues de rap amb carxofes i cansalada fumada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Albert Tortosa
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casimiro, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 cues de rap
  • 8 carxofes
  • 100 g de cansalada viada fumada
  • 1 l de vi negre
  • 50 g de sucre
  • 50 g de mantega
  • sal
  • pebre
  • julivert francès
  • oli

PREPARACIÓ

Per començar, bulli les carxofes en un cassó amb aigua.
Per fer la reducció de vi negre, poseu el vi negre, el sucre, la sal i el pebre en un cassó i deixeu-ho reduir a la meitat. A continuació, traieu l'espina central a les cues de rap de manera que no se separi en dues parts, que quedi agafat per la cua. Després, obriu una mica els lloms amb l'ajuda d'un ganivet i salpebreu-les. Deixeu coure les cues en una paella amb oli un minut per cada banda i reserveu-les. A la mateixa paella on heu cuit les cues, salteu-hi la cansalada fumada tallada en trossos ben petits. Quan estigui rossa, afegiu-hi la carxofa bullida tallada en trossos, salpebreu-ho tot i deixeu-ho coure tot junt durant un minut. Per lligar la reducció de vi negre, afegiu-hi mantega i deixeu que es desfaci mentre la remeneu. I ja per acabar, emplateu les cues de rap, col·loqueu la carxofa i la cansalada entre els lloms i salseu el rap amb la reducció de vi negre. Decoreu-ho amb una mica de julivert francès.