Cues de gamba roja amb cigrons

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Margaret Nofre
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Sant Carles, Tortosa

INGREDIENTS

  • 12 gambes
  • 300 g de cigrons
  • 1 ceba
  • 1 cullerada de salsa de tomàquet
  • 1 copa de conyac
  • 1 cullerada de romesco
  • 1 polsim de pebre roig picant
  • julivert
  • sal
  • oli

PREPARACIÓ

Per començar, salteu els caps de les gambes, les pells de les cues i la ceba picada en una paella amb oli.
Després, afegiu-hi la salsa de tomàquet i el conyac. Quan hagi reduït, incorporeu-hi la barreja de pebre roig dolç i picant i cobriu-ho amb aigua. Deixeu-ho que bulli uns 7 o 8 minuts. A continuació, passeu la salsa pel xino i torneu-la a deixar a la paella.Tot seguit, afegiu-hi els cigrons cuits i la salsa romesco, i deixeu-ho reduir. Mentrestant, salteu les cues de gambes pelades en una paella amb oli. I ja per acabar, emplateu la salsa, poseu-hi les gambes a sobre i decoreu-ho amb sal gruixuda i una mica d'oli de julivert.
Anar al contingut