CUBIMESTIJC, sopa Karakia (CUBIMESTIJC, sopa Karakia) - Catalunya
- Programa: Karakia
- Cuina: diversos, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a un mínim de 12 persones (entre parèntesis el país que cada un representa):
- 4 litres de brou (Catalunya)
- 200 g d'arròs (Japó)
- 150 g de xixa (sèmola) (Marroc)
- 100 g de trahanas del tipus amarg (Grècia)
- 1/2 col mitjana trinxada (Rússia)
- 1 o 2 bitxos secs (Tailàndia)
- 2 llavors de cardamom (Iraq)
- 2 culleradetes de methi sec (fanigrec) (Pakistan)
- 2 culleradetes de cúrcuma (Pakistan)
- 50 g de bolets secs mòlts (Finlàndia)
- 2 culleradetes d'anet sec (Finlàndia)
- 150 g de blat de moro cuit (Cuba)
- 500 g de feijão fradinho cuits (fesolets)(Brasil)
- sal al gust
PREPARACIÓ
Feu un brou lleuger amb una carcanada de pollastre i verdures (api, porro, ceba, pastanaga, patata...) i sal al vostre gust.
Un cop tingueu el brou a punt, coleu-lo en una altra olla i feu-li arrencar el bull.
Aleshores ja hi podreu anar incorporant tots els ingredients, tenint en compte el temps de cocció de cadascun: de primer, la col blanca trinxada, el bitxo, el cardamom i la cúrcuma; passats entre 5 i 10 minuts, afegiu-hi el trahanas i la xixa, que necessiten uns 20 minuts de cocció; uns minuts després, incorporeu-hi l'arròs -el temps de cocció dependrà de la varietat que utilitzeu-.
A continuació, els bolets secs mòlts, l'anet sec i el fanigrec.
Per últim, quan falti poc per acabar la cocció de l'arròs, afegiu a l'olla el blat de moro i els fesols, que com que tots dos ingredients ja són cuits només els caldrà agafar temperatura -si els deixéssiu bullir gaire estona se us podrien desfer-.
Un cop tingueu el brou a punt, coleu-lo en una altra olla i feu-li arrencar el bull.
Aleshores ja hi podreu anar incorporant tots els ingredients, tenint en compte el temps de cocció de cadascun: de primer, la col blanca trinxada, el bitxo, el cardamom i la cúrcuma; passats entre 5 i 10 minuts, afegiu-hi el trahanas i la xixa, que necessiten uns 20 minuts de cocció; uns minuts després, incorporeu-hi l'arròs -el temps de cocció dependrà de la varietat que utilitzeu-.
A continuació, els bolets secs mòlts, l'anet sec i el fanigrec.
Per últim, quan falti poc per acabar la cocció de l'arròs, afegiu a l'olla el blat de moro i els fesols, que com que tots dos ingredients ja són cuits només els caldrà agafar temperatura -si els deixéssiu bullir gaire estona se us podrien desfer-.