Cua de toro amb vi negre

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Lluís Piera
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Lluís de les Moles, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 cua de toro
  • farina
  • 3 cebes
  • 2 porros
  • 3 pastanagues
  • 1 tija d'api
  • 80 g de salsa de tomàquet
  • 1 l de vi negre
  • aigua
  • 5 g de pebre negre en gra
  • 10 g de sal
  • 1 cabeça d'alls
  • mantega
  • oli
  • Per al puré suau d'all:
  • 1 fulla de llorer
  • patata
  • grans d'all
  • nata líquida
  • pebre blanc
  • mantega

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu la cua de toro tallada en trossos, enfarineu-la i daureu-la en una cassola amb oli ben calent.
Després, retireu la cua de la cassola i incorporeu-hi el porro tallat, la pastanaga, la ceba, el pebre en gra, la fulla de llorer i la salsa de tomàquet, i deixeu-ho coure. A continuació, incorporeu-hi la cua de toro, el vi negre, el brou de carn i la sal. Quan arrenqui el bull, deixeu-ho coure durant 3 hores o 3 hores i mitja. Per fer el puré de patata, poseu la patata bullida i pelada en un bol amb una mica de l'aigua de la seva cocció, els alls que prèviament haureu escalivat en el forn i la nata líquida. Tritureu-ho tot amb un "túrmix". Tot seguit, passeu la salsa per un colador xinès. I ja per acabar, emplateu el puré, poseu-hi la cua al cantó i regueu-ho tot amb la salsa. Decoreu-ho amb cebollí picat i romaní.