Cruixent d'escamarlans amb espinacs i emulsió de pipes de
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Esteve
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Nectari, Barcelona
INGREDIENTS
- 6 cues d'escamarlans
- 200 g d'espinacs frescos
- 1 escalunya
- ratlladura de pell de llimona
- 5 g de pinyons torrats
- ¿ de l de fumet reduït
- oli d'oliva
- oli de pipes de gira-sol
- sal i pebre
- Per als cruixents:
- 50 g de farina de blat
- 50 g de mantega pomada
- 50 g de clares d'ou
- llavors de sèsam blanc i negre
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per fer els cruixents, poseu en un bol la mantega, la farina, la sal, el pebre i les clares d'ou i remeneu-ho bé amb el batedor fins que tingueu una massa ben fina.
Seguidament, escampeu la massa per una safata fent cercles ben prims, poseu-hi les llavors de sèsam a sobre i deixeu-ho coure al forn durant 5 minuts a 160 graus.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi la ratlladura de llimona, les fulles d'espinacs, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi els pinyons, remeneu-ho bé, aparteu-ho del foc i reserveu-ho.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues dels escamarlans pelades i salpebrades.
Per fer la salsa, poseu en un cassó el fumet reduït i l'oli de pipes de gira-sol i remeneu-ho bé amb un batedor.
I ja per acabar, emplateu un cruixent, poseu-hi a sobre els espinacs i els llagostins, tapeu-ho amb un altre cruixent, torneu a posar-hi espinacs i llagostins a sobre i torneu-ho a tapar amb un altre cruixent. Finalment, salseu-ho tot amb el fumet i l'oli de pipes.
Seguidament, escampeu la massa per una safata fent cercles ben prims, poseu-hi les llavors de sèsam a sobre i deixeu-ho coure al forn durant 5 minuts a 160 graus.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi la ratlladura de llimona, les fulles d'espinacs, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi els pinyons, remeneu-ho bé, aparteu-ho del foc i reserveu-ho.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues dels escamarlans pelades i salpebrades.
Per fer la salsa, poseu en un cassó el fumet reduït i l'oli de pipes de gira-sol i remeneu-ho bé amb un batedor.
I ja per acabar, emplateu un cruixent, poseu-hi a sobre els espinacs i els llagostins, tapeu-ho amb un altre cruixent, torneu a posar-hi espinacs i llagostins a sobre i torneu-ho a tapar amb un altre cruixent. Finalment, salseu-ho tot amb el fumet i l'oli de pipes.