Crudités d'espàrrecs amb vinagreta de soja i gingebre

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Singla
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Talaia Mar, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 manat d'espàrrecs verds
  • 4 espàrrecs blancs gruixuts
  • 200 g d'espinacs frescos
  • 8 gambes
  • 100 g de caviar de truita
  • sal Per a la vinagreta de soja i gingebre:
  • 80 g de gingebre fresc
  • 150 cl d'oli de gira-sol
  • 80 g de soja líquida

PREPARACIÓ

Per confitar el gingebre, primer lamineu-lo amb l'ajuda d'un pelador.
Tot seguit, poseu-lo en un cassó amb oli de gira-sol calent i deixeu-lo coure a 50 graus durant 10 minuts. Per fer la vinagreta de gingebre, aboqueu l'oli de gingebre en un bol. Després afegiu-hi la soja líquida. Pel que fa a la proporció, hi ha d'haver del doble d'oli de gingebre que de soja. A continuació, peleu les gambes i feu-los un tall perquè conservin la mateixa cocció. Marqueu-les pels dos costats en una paella amb oli de gira-sol i un polsim de sal. Retireu-les de la paella quan estiguin una mica daurades i aprofiteu el mateix oli per coure els espinacs. Per fer les crudités d'espàrrecs, lamineu els espàrrecs blancs i verds i després talleu-los a la juliana. Poseu-los en un bol i amaniu-los amb la vinagreta de soja i gingebre. I ja per acabar, poseu les crudités d'espàrrecs en un plat. Incorporeu-hi els espinacs, les gambes i el caviar de truita. Finalment, amaniu-ho tot amb la vinagreta de soja i gingebre.