Croquetes menorquines

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Croquetes menorquines
  • (per compartir)
  • Per a la massa
  • 800 ml de llet sencera
  • 150 g de farina blanca
  • 150 g de mantega
  • 150 g de formatge de Maó
  • 200 g de sobrassada de Maó
  • romaní fresc
  • sal
  • pebre
  • Per a la cobertura:
  • farina blanca
  • ou
  • llet
  • farina de galeta
  • oli de gira-sol

PREPARACIÓ

1. Triem una cassola gran i l'escalfem. Coem la mantega amb la farina disn la cassola.
2. Posem un cassó al foc amb la llet i el formatge de Maó a trossets. Ho deixem coure fins que la llet arrenqui el bull.
3. Un cop la llet arrenqui el bull, la deixem refredar uns minuts i l'anem afegint a la cassola on tenim la mantega i la farina. A mesura que anem afegint la llet amb el formatge desfet, ho barregem tot amb un batedor de ma.
4. Tallem la sobrassada a trossets i els hi afegim a la massa de les croquetes. Fem servir una espàtula o una cullera de fusta per barrejar-ho tot plegat.
5. Hem de donar la massa per cuita quan es desenganxa fàcilment de les parets.
6. Apaguem el foc i afegim a la massa el romaní picat. Tornem a barrejar-ho tot.
7. Posem la massa en una safata, la filmem i la deixem refredar a la nevera fins que sigui fàcil de treballar.
8. Fem uns xurros amb la massa de croquetes i els tallem a trossets. Moldegem els trossets amb forma de croqueta.
9. Ens preparem per a la cobertura: posem un bol amb farina i un altre amb l'ou i la llet.
10. Passem les croquetes per la farina i després per l'ou i la llet.
11. Ara passemles croquetes per un colador, perquè deixin anar l'excès d'ou.
12. Finalment, les enfarinem amb la farina de galeta i les reservem.
13. Escalfem una paella amb força oli i fregim les croquetes.