Croquetes de sobrassada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les croquetes són un bon recurs per a la cuina d'aprofitament, per a un àpat bo i equilibrat; mengeu-vos-les amb una amanida verda completa.

INGREDIENTS

  • 200 g sobrassada

    1 ceba tendra

    1 gra d'all

    50 g farina    

    40 g mantega

    500 g llet fresca

    3 ous

    pebre bord

    oli OVE

    pa ratllat

    farina per arrebossar

    sal

PREPARACIÓ

  1. Fem ballar un gra d'all amb un raig d'oli d'oliva verge extra.
  2. Quan estigui una mica enrossit, el traiem del foc, hi afegim el pebre bord, que també s'anomena pebre vermell, i el passem ràpidament a un bol.
  3. En una altra paella, saltem una ceba tendra tallada molt menuda, fins que quedi ben rossa.
  4. Posem a escalfar 500 g de llet fresca.
  5. En un recipient, fem un "roux": fonem 40 g de mantega a foc baix, hi afegim 50 g de farina i ho anem remenant perquè quedi ben cuita, ben bé durant uns 10'. 
  6. Afegim el "roux" a la llet que ja tindrem tèbia, sense deixar de remenar-ho. Ho hem d'anar removent a foc baix durant uns 10 minuts, fins que s'espesseixi, i corregir-ho de sal.
  7. Hi afegim la ceba rossa i l'all amb el pebre bord. Ho barregem tot bé i ho col·loquem en una safata. La filmarem a pell amb paper transparent i ho deixarem refredar.
  8. Quan estigui freda, hi afegim la sobrassada, també freda, esmicolant-la. Posem la barreja dins una mànega, repartim bé la barreja tot prement la mànega, i la deixem unes dues hores a la nevera.
  9. Batem 3 ous en un plat soper. Omplim dos plats més, un de farina i un de pa ratllat.
  10. Extraiem la pasta de les croquetes de la mànega, en forma de cilindre, i n'anem tallant trossos segons la mida que vulguem de croqueta.
  11. Arrebossem les croquetes amb farina, després amb l'ou batut i, finalment, amb el pa ratllat.
  12. Escalfem força oli en una paella i, un cop calent, hi fregim les croquetes.
  13. A mesura que les tenim fregides, les col·loquem en una safata amb paper absorvent per eliminar-ne l'excés d'oli. Un cop fet, les anem posant en una altra safata, ja sense paper absorvent, perquè es mantinguin cruixents.