Croquetes de rocafort

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 1 kg de croquetes:
  • 200 g de formatge rocafort
  • 600 cl de crema de llet amb un 22% de matèria grassa
  • 150 g de farina
  • 150 g de mantega
  • 1 ceba grossa
  • 1 botifarra negra de faves
  • 1 pot de tomàquets assecats a la italiana (napolitans)
  • ou
  • farina
  • farina de galeta
  • oli de gira-sol

PREPARACIÓ

1. Desfeu la mantega en una cassola i hi sofregiu la ceba talladeta ben petita amb un pessic de sal. Després, afegiu la farina a la ceba.
2. En un cassó a part, escalfeu la crema de llet i hi afegiu el formatge rocafort tallat a daus perquè es desfaci. I bateu la crema de llet amb el formatge perquè quedi ben desfet.
3. Ho coeu amb el roux per fer la massa de les croquetes fins que no se us enganxi a la cassola.
4. Després, salteu la botifarra i els tomàquets talladets ben petits amb l'oli de maceració dels tomàquets, i ho afegiu a la massa.
5. Tot seguit, deixeu refredar la massa al frigorífic tapada amb paper film en contacte amb la massa. I, un cop freda, l'estireu, feu les croquetes i les arrebosseu amb ou i farina de galeta.
6. Per acabar, escalfeu oli en una paella i hi fregiu les croquetes. I llestos!