Croquetes de pollastre sense lactosa

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    +Obre

    La lactosa és el "sucre" de la llet que necessita un enzim digestiu específic, tot i que la majoria de persones la digereixen bé n'hi ha que hi són intolerants.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    375 g de llet sense lactosa

    125 g de nata sense lactosa   

    35 g de llard

    15 g d'oli OVE

    1 ceba cuita de rostit 150 g 

    250 g de pollastre rostit

    2 ous

    pebre blanc

    50 g de farina

    50 g de farina de galeta

    sal 

    nou moscada 

    vinagre

     

PREPARACIÓ

  1. Agafem 250 g de pollastre rostit i l'esmicolem amb els dits. També ho podem fer amb un altre tipus de carn rostida.
  2. Fem el roux: posem en un recipient 35 g de llard i 15 g d'oli OVE i hi afegim 50 g de farina. Ho coem tot plegat 7 minuts, remenant-ho sovint.
  3. Posem a coure un ou en un recipient amb aigua freda, un polsim de sal i un raig de vinagre durant 7 minuts. El vinagre i la sal, els hi posem perquè l'ou qualli millor. El temps depèn de la mida de l'ou.
  4. Posem a escalfar en un recipient gran 375 g de llet sense lactosa, 125 g de nata sense lactosa i un polsim de sal i pebre blanc.
  5. Tallem a la brunesa 1 ceba rostida de 75 g. És la ceba que ha estat al forn amb el pollastre. L'afegim al recipient de la llet amb una mica de nou moscada ratllada.
  6. Traiem l'ou dur del recipient i el refredem en un bol amb aigua i gel per parar-ne la cocció.
  7. Afegim el roux al recipient de la llet amb ceba i ho remenem.
  8. Pelem i ratllem l'ou dur i l'afegim a la massa. Ho remenem.
  9. Afegim el pollastre esmicolat a la massa. Ho remenem, ho passem tot plegat en una mànega i ho deixem temperar.
  10. Batem 1 ou en un plat d'arrebossar.
  11. Posem a la nevera la mànega amb la massa.
  12. Posem en un plat 50 g de pa ratllat.
  13. Posem 50 g de farina en un plat d'arrebossar i preparem una safata amb paper absorbent.
  14. Posem al foc una paella amb molt d'oli OVE.
  15. Traiem la mànega de la nevera i en fem tires sobre la fusta. Les tallem a mida de croqueta.
  16. Enfarinem les croquetes, les passem per l'ou batut, pel pa ratllat i les fregim.
  17. Posem les croquetes fregides a la safata amb paper absorbent. No les hi deixarem gaire estona, perquè se'ns estovarien.
  18. Ho emplatem.