Croquetes de pollastre i bunyols de patata

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Esther Pagès i Roca
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Roca, Esponellà

INGREDIENTS

  • Per a les croquetes:
  • 1 kg de cuixes de pollastre desossades
  • 5 tomàquets
  • 2 cebes
  • sal i pebre
  • pa ratllat
  • 2 ous
  • oli d'oliva
  • 1/2 l de salsa beixamel (1/2 l de llet, 40 g de farina i sal)
  • Per als brunyols:
  • 1/2 kg de patates
  • 75 g de mantega
  • sal
  • picada d'all i julivert

PREPARACIÓ

Per fer les croquetes, en una paella amb oli abundant fregiu les cuixes de pollastre, salades.
Quan estiguin ben daurades, retireu-les i reserveu-les. Seguidament, a la mateixa paella, sofregiu la ceba picada. Quan estigui ben rossa, afegiu el tomàquet picat i remeneu-ho bé.
A continuació, poseu les cuixes de pollastre i el sofregit en una safata de forn, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure al forn durant 90 minuts a 180 graus. Després, poseu-ho en un bol juntament amb la beixamel i tritureu-ho amb el túrmix. Tot seguit, doneu-hi forma de croquetes, passeu-les per ou, arrebosseu-les amb pa ratllat i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.

Per fer els bunyols de patata, en un cassó amb aigua i sal, bulliu les patates pelades i tallades a trossos, durant 25 minuts. Després, afegiu-hi la picada d'all i julivert i aixafeu-ho bé amb una forquilla. Seguidament, doneu-hi forma rodona, passeu-les per ou, arrebosseu-les amb farina i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.

I ja per acabar, emplateu les croquetes i els bunyols de patata.