Croquetes de patata i carn de rostit

INGREDIENTS

  • 1 quilo de patates

    400 g de carn de rostit (pollastre, porc, conill)

    1 ceba

    1 tomàquet

    farina

    ou

    pa ratllat

    sal

PREPARACIÓ

  1. Poseu a bullir les patates amb pell en una olla amb aigua i sal.
  2. Feu un sofregit amb la ceba trinxada. Quan sigui ben cuita, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho coure bé.
  3. Mentrestant, trossegeu la carn del rostit.
  4. Afegiu-la al sofregit i remeneu-ho. Tasteu-ho de sal i trinxeu-ho a la màquina fins que quedi una pasta.
  5. Quan les patates estiguin cuites --ho podeu comprovar amb una agulla o un ganivet de fulla estreta-- traieu-les del foc i peleu-les de seguida.
  6. Passeu-les per un passapuré. Barregeu la mateixa quantitat de carn de rostit i de puré de patata i saleu-ho.
  7. Deixeu refredar la pasta en una plàtera tapada amb un film amb uns quants forats perquè respiri.
  8. Una vegada freda, feu-ne petites porcions i passeu-les per farina, ou i pa ratllat.
  9. Fregiu-les amb oli d'oliva ben roent.
  10. Traieu-les amb una escumadora i poseu-les en un plat amb un paper absorbent perquè alliberin l'excés d'oli.
  11. Serviu-les de seguida abans que es refredin.