Croquetes de mill i espinacs

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Teresa Carles
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Paradís

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a la pasta de croquetes:
  • 2 grans d'all
  • 1 ceba petita
  • 1 pastanaga
  • 3 xampinyons
  • 250 g d'espinacs
  • oli d'oliva
  • sal
  • comí
  • pebre negre
  • gingebre en pols
  • nou moscada
  • 20 g d'ametlles torrades picades
  • oli de gira-sol
  • Per al mill:
  • 50 g de mill
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • Per a la beixamel:
  • 50 g de farina d'espelta
  • 300 ml de llet de soja
  • Per a l'arrebossat:
  • 50 g de farina de cigrons
  • farina d'espelta
  • panko (pa ratllat japonès)
  • Per a l'acompanyament:
  • Mesclum (enciams variats) i germinats
  • Sal i oli

PREPARACIÓ

Per començar, renteu el mill amb aigua abundant, poseu-lo en una olla amb 6 vegades més d'aigua freda i una cullerada de salsa de soja i deixeu-ho bullir, tapat, durant 20 minuts.

Mentrestant, escalfeu la llet de soja fins que arribi a ebullició.

Per fer les croquetes, piqueu els alls i la ceba i salteu-ho en una paella amb una mica d'oli d'oliva. Quan estigui dauradet, afegiu-hi la pastanaga i els xampinyons tallats ben petits i deixeu-ho coure fins que estigui tot ben daurat. Després, afegiu-hi els espinacs, les espècies: comí, pebre negre, gingebre en pols i nou moscada, les ametlles torrades i picades, el mill i la farina d'espelta, barregeu-ho tot bé i incorporeu-hi, a poc a poc, la llet de soja calenta. Seguidament, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho refredar a la nevera.

A continuació, barregeu la farina de cigrons amb una mica d'aigua per fer una pasta amb una textura similar a la de l'ou batut, que us servirà per arrebossar les croquetes, i reserveu-la en un pla.

Tot seguit, repartiu en 2 plats més la farina d'espelta i el pa rallat o el panko. Quan la massa ja estigui ben freda, talleu-la en petites porcions, feu-ne boles amb les mans, passeu-les per la farina d'espelta, per la pasta de farina de cigrons i, per últim, pel panko (el pa rallat japonès) i fregiu-les en una paella amb oli de gira-sol ben calent.

I ja per acabar, serviu les croquetes acompanyades d'una amanida de mesclum, amb oli i sal.