Croquetes de mill i espinacs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Teresa Carles
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Paradís
- Dieta: Per a embarassades
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
Per a la pasta de croquetes:
- 2 grans d'all
- 1 ceba petita
- 1 pastanaga
- 3 xampinyons
- 250 g d'espinacs
- oli d'oliva
- sal
- comí
- pebre negre
- gingebre en pols
- nou moscada
- 20 g d'ametlles torrades picades
- oli de gira-sol
- Per al mill:
- 50 g de mill
-
1 cullerada de salsa de soja
PER A LA BEIXAMEL:
- 50 g de farina d'espelta
- 300 ml de llet de soja
- Per a l'arrebossat:
- 50 g de farina de cigrons
- farina d'espelta
- panko (pa ratllat japonès)
- Per a l'acompanyament:
- Mesclum (enciams variats) i germinats
- Sal i oli
PREPARACIÓ
- Per començar, renteu el mill amb aigua abundant, poseu-lo en una olla amb 6 vegades més d'aigua freda i una cullerada de salsa de soja i deixeu-ho bullir, tapat, durant 20 minuts.
- Mentrestant, escalfeu la llet de soja fins que arribi a ebullició.
- Per fer les croquetes, piqueu els alls i la ceba i salteu-ho en una paella amb una mica d'oli d'oliva. Quan estigui dauradet, afegiu-hi la pastanaga i els xampinyons tallats ben petits i deixeu-ho coure fins que estigui tot ben daurat. Després, afegiu-hi els espinacs, les espècies: comí, pebre negre, gingebre en pols i nou moscada, les ametlles torrades i picades, el mill i la farina d'espelta, barregeu-ho tot bé i incorporeu-hi, a poc a poc, la llet de soja calenta. Seguidament, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho refredar a la nevera.
- A continuació, barregeu la farina de cigrons amb una mica d'aigua per fer una pasta amb una textura similar a la de l'ou batut, que us servirà per arrebossar les croquetes, i reserveu-la en un pla.
- Tot seguit, repartiu en 2 plats més la farina d'espelta i el pa rallat o el panko. Quan la massa ja estigui ben freda, talleu-la en petites porcions, feu-ne boles amb les mans, passeu-les per la farina d'espelta, per la pasta de farina de cigrons i, per últim, pel panko (el pa rallat japonès) i fregiu-les en una paella amb oli de gira-sol ben calent.
- I ja per acabar, serviu les croquetes acompanyades d'una amanida de mesclum, amb oli i sal.