Croquetes de formatge blau

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Raül Balam Ruscalleda
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Moments (Hotel Mandarin Oriental), Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    El cibulet té propietats similars a la ceba, aporta poques calories i és ric en vitamina C.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g de formatge blau (o d'altre)
  • 100 g d'escalunya
  • 100 g de porro (picat fi)
  • 1 l de llet
  • 6 ous
  • 200 g de farina blanca
  • 100 g de farina de blat de moro (maizena)
  • nou moscada
  • pebre
  • 48 g de cibulet picat
  • pebre
  • sal
  • oli d'oliva
  • farina de galeta

PREPARACIÓ

  1. Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu el porro i l'escalunya picades.
  2. Mentrestant, poseu en un bol les dues farines, la llet i els rovells i remeneu-ho bé amb unes varilles.
  3. Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi el formatge blau esmicolat, la sal, el pebre i la nou moscada i torneu a remenar-ho bé.
  4. A continuació, afegiu el cibulet picat a la cassola del porro i l'escalunya, remeneu-ho bé, poseu-hi la barreja de llet, farina i formatge i remeneu-ho bé durant uns 15 minuts fins que la massa s'espesseixi.
  5. Després, poseu la massa en un safata, cobriu-la amb paper film i deixeu-la refredar a la nevera.
  6. Tot seguit, amb dues culleres feu les croquetes, poseu-les en un bol amb la clara batuda i una mica de sal, arrebosseu-les amb la farina de galeta, acabeu-hi de donar forma amb les mans i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.
  7. I ja per acabar, emplateu les croquetes.
Anar al contingut