Croquetes de formatge blau
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Raül Balam Ruscalleda
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Moments (Hotel Mandarin Oriental), Barcelona
- Informació nutricional -Obre
El cibulet té propietats similars a la ceba, aporta poques calories i és ric en vitamina C.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 200 g de formatge blau (o d'altre)
- 100 g d'escalunya
- 100 g de porro (picat fi)
- 1 l de llet
- 6 ous
- 200 g de farina blanca
- 100 g de farina de blat de moro (maizena)
- nou moscada
- pebre
- 48 g de cibulet picat
- pebre
- sal
- oli d'oliva
- farina de galeta
PREPARACIÓ
- Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu el porro i l'escalunya picades.
- Mentrestant, poseu en un bol les dues farines, la llet i els rovells i remeneu-ho bé amb unes varilles.
- Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi el formatge blau esmicolat, la sal, el pebre i la nou moscada i torneu a remenar-ho bé.
- A continuació, afegiu el cibulet picat a la cassola del porro i l'escalunya, remeneu-ho bé, poseu-hi la barreja de llet, farina i formatge i remeneu-ho bé durant uns 15 minuts fins que la massa s'espesseixi.
- Després, poseu la massa en un safata, cobriu-la amb paper film i deixeu-la refredar a la nevera.
- Tot seguit, amb dues culleres feu les croquetes, poseu-les en un bol amb la clara batuda i una mica de sal, arrebosseu-les amb la farina de galeta, acabeu-hi de donar forma amb les mans i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.
- I ja per acabar, emplateu les croquetes.