Croquetes d'albergínia

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: San Marco, Escaldes (Engordany)Andorra

INGREDIENTS

  • 3 albergínies
  • 1 arengada
  • 1 ou
  • pa ratllat
  • oli i sal Per a la beixamel:
  • 400 cc de crema de llet
  • 20 g de mantega
  • 20 g de farina
  • 20 g de pa ratllat

PREPARACIÓ

En primer lloc, separeu el llom de l'arengada i poseu-lo sobre un full de paper d'alumini.
Assequeu-lo al forn durant 3 hores i a una temperatura molt baixa. D'aquest llom assecat, en traureu pols d'arengada per a arrebossar les croquetes. Talleu les albergínies per la meitat, feu-hi uns talls i saleu-les. Reserveu-les en un plat durant 1/2 hora perquè perdin una mica d'aigua. Després eixugue-les i fregiu-les en una paella amb força oli fins que quedin ben daurades. Reserveu-les sobre un full de paper absorbent. Fet això, passeu a preparar la beixamel. Poseu la mantega en un cassó, que es vagi fonent. Tot seguit, incorporeu-hi la farina i aneu-ho remenant mentre es va coent. Després tireu-hi a poc a poc la crema de llet. Deixeu la beixamel al foc fins que quedi espessa. Aneu-la remenant per evitar els grumolls. A continuació, separeu la "carn" de la pell de les albergínies i barregeu-la en un bol amb la beixamel. Remeneu-ho fins que es faci una pasta homogènia. Reserveu-la una estona a la nevera. Ratlleu l'arengada (que ha estat 3 hores al forn) amb un ratllador fi i n'obtindreu la pols d'arengada. Traieu la pasta de la nevera, feu les croquetes i passeu-les per farina, per ou, espolseu-hi una mica de pols d'arengada pel damunt i, finalment, passeu-les per pa ratllat. Finalment, fregiu-les en una paella amb oli ben calent. Podeu decorar el plat amb ceba tendra.
Anar al contingut