Crocant
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El Chantilly és nata muntada ensucrada i perfumada amb vainilla.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per fer el toffee:
200 g de nata
50 g de sucre
40 g de mantega
Per fer la nata muntada:
300 g de nata
50 g de sucre
2 beines de vainilla
Per a la fruita seca:
ametlles torrades amb pell
avellanes torrades amb pell
una taronja
cacau pur 100%
mig got de sucre
PREPARACIÓ
Per fer el toffee: desfem el sucre i la mantega al foc, per fer caramel. De mica en mica hi afegim nata ben calenta i quan queda ben dissolt i homogeni, ho deixem refredar dins la mànega.
Per fer la nata muntada: posem 60 g de nata a foc baix i hi dissolem la polpa de la vainilla i el sucre. Ho reservem i ho deixem refredar. Quan sigui fred, muntem la nata (els 240 g restants) afegint-hi la barreja que hem fet de nata i vainilla.
Per fer la fruita seca: fem una tira de la pell de la taronja (sense part blanca perquè no amarguegi) i l'escaldem. Tallem a daus la polpa de la taronja neta (sense la pell del grill ni les fibres). Ho reservem.
Posem mig got de sucre en una paella i quan es comença a desfer hi afegim l'avellana i l'ametlla. Ho anem remenant fins que se'ns enganxi el sucre a la fruita seca. Ho reservem.
Posem el toffee, la nata muntada a sobre, hi tirem els daus de fruita, les pells de la taronja escaldada, la fruita seca caramel·litzada i hi ratllem una mica de cacau pur.