Crocant

  • Programa:
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Informació nutricional
    +Obre

    El Chantilly és nata muntada ensucrada i perfumada amb vainilla.

INGREDIENTS

  • Per fer el toffee:

    200 g de nata

    50 g de sucre

    40 g de mantega

     

    Per fer la nata muntada:

    300 g de nata

    50 g de sucre

    2 beines de vainilla

     

    Per a la fruita seca:

    ametlles torrades amb pell

    avellanes torrades amb pell

    una taronja

    cacau pur 100%

    mig got de sucre

PREPARACIÓ

Per fer el toffee: desfem el sucre i la mantega al foc, per fer caramel. De mica en mica hi afegim nata ben calenta i quan queda ben dissolt i homogeni, ho deixem refredar dins la mànega.

Per fer la nata muntada: posem 60 g de nata a foc baix i hi dissolem la polpa de la vainilla i el sucre. Ho reservem i ho deixem refredar. Quan sigui fred, muntem la nata (els 240 g restants) afegint-hi la barreja que hem fet de nata i vainilla.

Per fer la fruita seca: fem una tira de la pell de la taronja (sense part blanca perquè no amarguegi) i l'escaldem. Tallem a daus la polpa de la taronja neta (sense la pell del grill ni les fibres). Ho reservem. 

Posem mig got de sucre en una paella i quan es comença a desfer hi afegim l'avellana i l'ametlla. Ho anem remenant fins que se'ns enganxi el sucre a la fruita seca. Ho reservem.

Posem el toffee, la nata muntada a sobre, hi tirem els daus de fruita, les pells de la taronja escaldada, la fruita seca caramel·litzada i hi ratllem una mica de cacau pur.