Crestes de formatge i ceps

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Acompanyeu aquesta recepta d'una amanida verda o d'un puré de verdures per aconseguir un àpat equilibrat.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    200 g formatge Urgèlia

    200 g ceps

    8 crestes

    2 cebes de Figueres

    1 gra d'all

    1 botifarra emmascarada de bitxo

    vi ranci

    oli OVE

    sal

    pebre

PREPARACIÓ

1- Agafem les cebes, les pelem, les tallem ben menudes i les posem a sofregir a una paella amb un raig d'oli d'oliva verge extra juntament amb un gra d'all aixafat.

2- Netegem els ceps i els tallem a mida macedònia.

3- Quan el sofregit estigui a mig fer, hi afegim un raig de vi ranci i ho mantenim al foc.

4- Esmicolem la botifarra sense el budell i l'afegim a la paella del sofregit. Salpebrem.

5- Hi afegim els bolets i els saltegem. Un cop cuit, ja sense aigua, ho reservem en un bol.

6- Tallem el formatge Urgèlia a mida macedònia. Si el formatge és fred, us serà més fàcil de tallar sense que se us trenqui.

7- Estirem les crestes, hi posem una part de formatge i de farcit i tanquem. És important que no les ompliu massa per assegurar que no se us estripin. Ompliu només una meitat de cada cresta i així us serà més fàcil de tancar. Per tal de segellar-les bé, mulleu un dit amb aigua, remulleu totes les puntes de cada cresta i amb una forquilla, en premeu lleugerament el tancament.

8- Posem força oli a escalfar a la paella i hi fregim les crestes. Quan una banda estigui rossa, la girem i la fregim per l'altra banda.

9- A mesura que estiguin fregides, les posem sobre un paper absorbent per eliminar-ne l'excés d'oli i seguidament les col·loquem en una safata sense cap paper. Així ens assegurem que es mantinguin cruixents.