Cresta de figues

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a quatre persones:
  • 1 full de pasta de full
  • 1 kg de figues madures
  • mantega
  • 1 copeta de porto
  • 1 full de paper parafinat
  • 1 ou
  • 100 g de sucre blanc

PREPARACIÓ

Estireu la pasta de full i escalfeu el forn.
Després, foneu la mantega en una paella.
Hi afegiu les figues pelades i les esclafeu.
Hi afegiu el vi de porto fins que bulli i el deixeu reduir per fer la confitura.
Després d'afegir-hi a poc a poc el sucre glas, ho poseu tot al congelador perquè agafi textura.
Poseu la confitura a la pasta de full i la tanqueu en forma de cresta.
La poseu al forn 10 minuts a 180 graus.
Pinteu la cresta amb el rovell de l'ou i l'hi torneu a posat 10 minuts més!
I llestos! Gelosia de figues pels que us agradi el dolç!