Creps suzette flamejades

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Via Veneto, Barcelona

INGREDIENTS

  • 3 ous
  • 90 g de farina
  • 50 g sucre
  • 50 g de mantega fosa
  • 1/4 de l de llet
  • un polsim de sal Per farcir les creps:
  • 25 g de mantega
  • 50 g de sucre
  • la pell d'una taronja sencera
  • la pell d'una llimona sencera
  • el suc de 2 taronges
  • unes quantes gotes de suc de llimona
  • 1 copa de brandi
  • 1 copa de Cointreau
  • 1 copa de Grand Marnier

PREPARACIÓ

Primer de tot prepareu la pasta: poseu en un bol la farina juntament amb la sal i el sucre i la mantega fosa i deixateu-hi els ous d'un en un.
Quan els tingueu ben desfets, aneu-hi afegint la llet a poc a poc vigilant que no se us facin grumolls. Quan tingueu una pasta ben homogènia, deixeu-la reposar 30 minuts a la nevera. Tot seguit, per a fer els creps, feu servir una paella ben calenta i unteu-la amb mantega fosa. Tireu-hi una mida de pasta (un cullerot per exemple) mirant que us quedi ben escampada. Aleshores deixeu-ho coure d'una banda i després doneu-li la volta perquè es cogui de l'altra. Quan tingueu la crep feta retireu-la de la paella i doblegueu-la en forma de triangle. El servei de sala, en aquest cas, és fer la guarnició. En una paella caramel.litzeu-hi el sucre durant uns 5 minuts. Afegiu-hi unes gotes de llimona, el suc de taronja, la pell de llimona i taronja, brandi, Cointreau i Grand Marnier, 2 boles de mantega i flamegeu-ho durant 3 minuts. Traieu les pells i afegiu-hi les creps. Passats 6 minuts ja podreu servir-les.
Anar al contingut