Creps àcides

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els cítrics d'aquesta recepta, com les taronges, les aranges i la llima, aporten quantitats considerables de vitamina C, imprescindible per al correcte funcionament del sistema immunitari.

INGREDIENTS

  • Per a la massa:

    250 g de llet sencera

    100 g de farina

    75 g de sucre panela

    50 g de mantega

    2 ous

    1 taronja    

    un polsim de sal

     

     Per a la salsa:

    50 g de sucre llustre

    2 làmines de gelatina

    2 taronges

    1 llimona       

    1 llima        

    una cullerada de mantega

    gingebre

PREPARACIÓ

  1. Fem primer la massa, ratllant la pell d'una taronja dins un bol. Hi afegim 100 g de farina, 75 g de sucre panela, un polsim de sal i ho barregem.
  2. Hi afegim un ou sencer i un rovell extra. Tornem a barrejar.
  3. Fonem 50 g de mantega. Fosa, se'ns barreja més bé amb la resta.
  4. Hi afegim 250 g de llet fresca, a poc a poc, juntament amb la mantega fosa. Remenem fins que no ens quedin grumolls.
  5. Posem la massa en una gerra perquè es vagi refredant i la deixem reposar durant 30' a temperatura ambient.
  6. Hidratem 2 làmines de gelatina amb aigua freda.
  7. Per fer la salsa, ratllem les pells de dues taronges en un  bol i les barregem amb 50 g de sucre llustre fins que ens agafi cos. Hi colem el suc de dues taronges, una llimona i una llima, ho barregem bé i ho escalfem en una paella a foc alt fins que es fongui el sucre.
  8. Hi afegim una cullerada de mantega i gingebre ratllat. Ho remenem, hi afegim la gelatina hidratada, esperem que es dissolgui i ho reservem.
  9. Remenem bé la massa abans de fer les creps perquè ens torni a quedar tot ben integrat.
  10. Posem un dit de mantega a la crepera. Quan estigui fosa, aboquem un cullerot de la massa al centre de la crepera i ho repartim bé, decantant-la, de manera que quedi tot el fons cobert.
  11. Quan les vores es torrin, girem la crep, esperem que es faci de l'altra banda i ja la podem treure. La reservarem en un plat i la cobrirem amb un drap humit perquè no s'assequi. Anem fent les altres i les reservem una damunt de l'altra.
  12. Emplatem cada crep posant-la en un plat, replegant-la i banyant-la amb la salsa àcida. Ho acabem afegint-hi una mica de sucre llustre i ratlladura de llima per sobre.