Crep Suzette

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    És recomanable revisar sempre les etiquetes dels ingredients sense gluten per verificar-ho.

INGREDIENTS

  • Per a la massa:

    una taronja

    100 g de farina d'arròs

    25 g de sucre

    50g sucre de llustre

    un polsim de sal

    2 ous

    250 g de llet sencera de vaca

    50 g de mantega

     

     

    Per a la salsa:

    50 g de sucre morè

    una cullerada de mantega

    2 taronges

    1 llimona

    un raig de Grand Marnier

PREPARACIÓ

En un bol, hi barregem la ratlladura de taronja, la farina d'arròs, 25 g de sucre, 50 g de sucre de llustre i un polsim de sal.

Després posem en el got americà un ou i un rovell d'ou. Seguidament hi aboquem la barreja del bol.

Ho triturem i anem afegint-hi els 250 g de llet sencera de vaca. Important que ho afegim tot per aquest ordre i que la llet l'anem tirant a poc a poc, si no ens farà grumolls.

Desfem 50 g de mantega a foc lent en una paella. Ho afegim al got americà i ho continuem batent al màxim uns 10 segons. Posem tota la barreja en una gerra i ho deixem reposar 30 minuts.

Per fer la salsa barregem la ratlladura de les taronges amb els 50 g de sucre. Així farem el sucre de taronja.

Fem suc de les dues taronges i el colem en una paella que posem al foc. Hi afegim el sucre de taronja i ho desfem. Un cop el sucre està desfet, hi tirem la cullerada de mantega i el suc de llimona. Quan es desfaci tot, ho reservem.

Per fer les crepes: posem una mica de mantega a la crepera, remenem bé amb una cullera de fusta la massa de la crep perquè no ens quedin sediments a baix. Quan la crepera estigui calenta, agafem massa amb un cullerot i la tirem al centre. Anem modelant la massa fins que agafi forma rodona i sigui del mateix gruix. Així, la crep ens quedarà uniforme. Un cop fetes, les reservem en un plat i les tapem amb un drap de cotó.

Escalfem la salsa a la paella i hi posem una crep plegada per la meitat amb un raig de Grand Marnier i la flamegem.

Ho servim fent un altre plec a la crep, ho aboquem tot en un plat i hi tirem una mica de sucre de llustre per sobre.