Crep de poma cuita

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pepa Turró
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ca la Pepa, BOÍ (Alta Ribagorça)
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Incloure fruita a les receptes, tant dolces com salades, és una bona manera d'enriquir-les en vitamines, minerals i altres nutrients com la fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 3 pomes Golden
  • 30 g de mantega
  • 40 g de sucre morè
  • el suc de mitja llimona
  • un gotet de Grand Marnier
  • un cullerada de canyella en pols
  • Per a la salsa de xocolata
  • 50 g de xocolata negra
  • 10 g de sucre morè
  • 4 tiges de menta fresca
  • Per a la pasta de les creps
  • 125 g de farina
  • 1/2 l de llet
  • 3 ous
  • un pessic de sal
  • un pessic de sucre
  • mantega

PREPARACIÓ

Per començar, pelem les pomes, en traiem el cor i les tallem ben fines. En un cassó, hi coem la poma amb la mantega, el suc de llimona i el sucre morè. Ho deixem coure durant uns 20 o 30 minuts a foc lent.

A continuació, hi afegim el Grand Marnier i la canyella en pols, i deixem que cogui 10 minuts més.

Per fer la salsa de xocolata, posem un cassó amb aigua al foc i hi desfem la xocolata amb el sucre i una mica de mantega al bany maria. Hi afegim unes fulles de menta trencades a mà.

I per fer la crep, posem els ous, la sal i el sucre en un bol. Ho remenem amb la batedora elèctrica de varetes. Hi afegim la llet i ho remenem. Hi posem la farina tamisada i ho barregem bé.

Posem la paella al foc i, amb paper de cuina, untem la paella amb mantega quan estigui ben calenta. Hi afegim un cullerot de la pasta de les creps. La repartim bé per la paella. Quan veiem que ja està cuita, la girem amb una pala. Posem la crep en un plat.

Per acabar, cobrim la crep amb la poma. Hi posem xocolata desfeta per sobre i afegim unes quantes fulles de menta fresca.
Anar al contingut