Crema freda de pebrot escalivat

INGREDIENTS

  • 3 pebrots vermells escalivats
  • 1 ceba tendra grossa
  • 2 patates mitjanes
  • 4 formatgets (poden ser desnatats)
  • 1.500 cc de caldo vegetal o bé aigua amb una pastilla de caldo vegetal
  • 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • sal i pebre mòlt

PREPARACIÓ

1. Una vegada cuits i freds els pebrots, s'han de polir i tallar a trossos.

2. En una cassola o olla es posa a sofregir la ceba pelada i tallada a trossos petits amb l'oli uns 10 minuts. Passat el temps de cocció, s'hi afegeixen les patates pelades i tallades a trossos, no gaire grossos, i es deixa coure uns 5 minuts més. En aquest punt, s'hi tiren els pebrot, el caldo, se salpebre tot i es deixa coure uns 15 minuts més.

3. En aquest punt, es retira del foc, s'hi afegeixen els formatgets, es tritura i es posa a la nevera una vegada ha baixat de temperatura. Aquesta crema s'ha de menjar ben freda.



Nota: Si es vol aquesta crema també es pot fer amb pebrots grocs o verds. Amb cada tipus de pebrot, canvia molt el gust.