Crema d'herbes de Cerdanya amb raviolis de peu de porc

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Maria Boix
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Torre del Remei, Bolvir de Cerdanya

INGREDIENTS

  • 300 g d'herbes de Cerdanya (sàlvia, farigola, orenga, romaní, sajolida)
  • 2 fulles d'enciam
  • 1 l de brou d'aviram
  • 5 torrades de pa anglès
  • 100 g de mantega
  • 1 botifarra negra
  • 2 peus de porc bullits
  • 8 fulls de pasta de raviolis
  • 1 copeta de ratafia
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les herbes a l'olla amb el caldo d'au i afegiu-hi també unes fulles d'enciam.
Deixeu-ho bullir durant dues hores. Mentrestant traieu la pell de la botifarra negra i trinxeu-la. Desosseu el peu de porc i trinxeu-lo juntament amb la botifarra. Després poseu oli en una paella i afegiu-hi la botifarra i el peu de porc trinxats. Per fer el ravioli, farciu el full de pasta amb una cullerada de la picada de peu de porc i botifarra, pinteu els extrems del full amb ou i poseu un altre full de pasta al damunt procurant que quedi ben enganxat. Després poseu a bullir el ravioli en un cassó amb aigua calenta durant dos minuts. Quan el caldo hagi bullit durant dues hores, coleu-lo i poseu-lo en un cassó amb mantega i pa torrat. Salpebreu el caldo i deixeu-lo bullir durant 10 minuts. Després tritureu-ho. Finalment, poseu el ravioli en un plat soper, afegiu-hi una branca de farigola, una mica de ratafia caramel·litzada al damunt i incorporeu-hi la crema d'herbes al voltant.
Anar al contingut