Crema de verdura

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Quim Marquès
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 patates de bullir
  • 500 g de bledes
  • 2 pastanagues
  • 150 g de mongeta tendra
  • 100 g de pèsols
  • 1/2 ceba
  • aigua i sal
  • oli d'oliva
  • crostons de pa i formatge ratllat (opcional)
  • Per al xarrup:
  • 600 g de maduixots
  • 500 g de plàtans

PREPARACIÓ

Per fer la crema de verdura, poseu en un cassó amb aigua bullint les patates pelades i tallades a daus petits.
Passats uns 8 minuts, afegiu-hi les pastanagues i les mongetes tendres tot tallat a daus petits, la ceba tallada en juliana, les bledes i els pèsols. Quan ja estiguin cuites, escorreu les verdures, poseu-les en un bol i tritureu-les amb el Túrmix.

Per fer el xarrup, poseu en un bol els maduixots i els plàtans tallats a trossos i prèviament congelats i tritureu-los amb el Túrmix.

Finalment, emplateu la crema de verdures i guarniu-la amb un raig d'oli, amb crostons de pa i una mica de formatge ratllat.

I ja per acabar, serviu el xarrup en una copa.