Crema de vainilla amb esferes de maduixa

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Crema de vainilla amb esferes de maduixa
  • (per a 2 persones)
  • Per a la crema
  • 4 closques d'ou
  • 4 rovells
  • 400 ml de llet
  • 1 beina de vainilla
  • 100 ml de xarop d'erable
  • Per a les esferes
  • 200 ml de suc de maduixa
  • 2 g d'alginat càlcic
  • 500 ml d'aigua
  • 2 g de clorur càlcic

PREPARACIÓ

Per a la crema
1. Traiem un dels dos extrems de les closques de 4 ous amb un trencador d'ous. Fem servir la resta de la closca com a recipient.
2. Buidem les closques i separem les clares dels rovells. Reservem les closques i els rovells.
3. Aboquem en un cassó la llet, el xarop d'erable i els granets de la beina de vainilla. Ho escalfem fins que bulli.
3. Posem les closques en aigua dins un cassó i ho escalfem fins que l'aigua arrenqui el bull. Un cop arrenqui el bull, les traiem i els buidem l'aigua de dins.
4. Batem els rovells en un bol i posem aquest bol al bany maria. Hi aboquem a continuació el contingut del cassó amb la crema de vainilla, la llet i el xarop d'erable. Ho deixem al bany maria uns minuts, fins que arribi a tenir textura de crema.
5. Deixem refredar la crema i la posem dins una mànega pastissera.
6. Omplim les closques d'ou amb la crema de vainilla, i hi deixem una mica d'espai per acabar d'omplir l'esferificació.

Per a les esferes
1. Barregem el suc de maduixa amb l'alginat càlcic en un recipient i ho passem per la batedora elèctrica.
2. Ho deixem reposar durant 30 minuts perquè tingui textura cremosa. Ho reservem.
3. Barregem en un bol l'aigua amb el clorur càlcic, fins que el clorur quedi dissolt.
4. Amb ajuda d'una xeringa, absorbim la crema feta amb suc de maduixa i l'anem deixant de gota en gota dins del bol d'aigua i clorur càlcic, a poc a poc, perquè es facin les esferes.
5. Quan ha passat un minut, traslladem les boletes a un bol amb aigua freda i ja tenim les esferes!
6. Per emplatar-ho, col¿loquem els ous amb crema de vainilla al mig del plat i els acabem d'omplir amb les esferes de suc de maduixa.