Crema de trompellots

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: Restaurant Casa Ramon. Atzeneta del Maestrat (Castelló)
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • Ingredients:
  • 500 g de trompellots
  • 1 porro mitjà
  • 75 g de mantega
  • 2 cullerades de maizena
  • 1 litre de brou vegetal o aigua
  • Nata líquida
  • Per al torró salat:
  • 200 g d'ametlles crues
  • 200 g de mel
  • Oli

PREPARACIÓ

1. Poseu la mantega en una cassola fins que es desfaci i afegiu-hi el porro tallat. Cuineu-lo fins que tingui un aspecte transparent.

2. Mentrestant, talleur els trompellons a làmines. Reserveu-ne un parell per a la presentació de cada plat i la resta, coeu-los en una cassola amb molt poca aigua fins que s'estovin.

3. Un cop fets, incorporeu-los a la cassola amb el porro i amb un parell de cullerades de maizena. Remeneu fins que es dissolgui.

4. Afegiu-hi l'aigua o el brou vegetal i deixeu-ho coure durant uns 10 minuts. Un cop passats els 10 minuts, s'hi pot afegir una mica de nata líquida (al gust).

5. Passeu-ho tot pel túrmix fins que quedi ben triturat.

Per preparar el torró salat:

1. Fregiu les ametlles crues en oli i sal.

2. Un cop fregides, retireu-les i poseu-les en bol o un morter i tritureu-les. Un cop esmicolades, afegiu-hi la mel i barregeu-ho fins a aconseguir una pasta ben espessa.

3. Treballeu la pasta amb 2 culleretes de postres donant voltes per aconseguir unes quantes galetes de forma arrodonida i allargada.

Preparació del plat:

Agafeu les làmines de trompellots que hem reservat i passeu-les per la planxa. Poseu-les en un plat amb un parell de galetes de torró salat i cobriu-ho tot amb un cullerot de crema.