Crema de taronja amb galeta de canyella

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Espai Sucre

INGREDIENTS

  • Per a la crema de taronja:
  • 3 ous sencers
  • 3 rovells
  • 800 g de suc de taronja
  • 30 g de fècula de blat de moro
  • 30 g de mantega
  • 3 g de ratlladura de taronja
  • sucre Per a la galeta de canyella:
  • 300 g de mantega
  • 150 g de sucre
  • 425 g de farina
  • 10 g de canyella en pols Per acompanyar:
  • melmelada de tomàquet
  • iogurt natural

PREPARACIÓ

Per a fer la crema de taronja, poseu el suc de la taronja juntament amb els ous, la mantega, la fècula de blat de moro, la ratlladura de taronja i el sucre al bany maria.
Deixeu-ho coure fins a obtenir-ne una crema catalana. S'ha de remenar perquè els elements es lliguin. Quan estigui espessa, coleu-la i deixeu-la hora, hora i mitja a la nevera. D'altra banda, per a fer les galetes de canyella, poseu en un bol la farina, el sucre, la mantega pomada i la canyella en pols i barregeu-ho bé; acabeu-ho de treballar amb les mans. Doneu-li una forma cilíndrica i deixeu-ho reposar a la nevera 1 hora. Tot seguit, talleu-ho a làmines d'un gruix normal i poseu-les en una safata per anar al forn i enforneu-ho durant 7 minuts a 180º. Quan prepareu el plat, poseu la crema de taronja al fons i les galetes de canyella feu-les servir com a torrades amb la melmelada de tomàquet. Poseu-les sobre la crema, i finalment, doneu-li el toc de color amb el iogurt natural i una mica de canyella en pols.