Crema de Sant Josep

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La crema és una preparació, rica en calci i en proteïnes, gràcies a la llet i als ous que conté.

INGREDIENTS

  • Per fer la crema

     

    4 rovells d'ou

    750 g de llet

    25 g de maizena

    50 g de sucre

    1 pela de llimona

    1 canonet de canyella

     

    Per fer els encenalls

     

    100 g de farina

    100 g de trossets d'ametlla 

    75 g de sucre de llustre

    75 g de cobertura de xocolata negra

    50 ml d'aigua (més o menys una copa de conyac)

    2 clares d'ou

    2 beina de vainilla

    un polsim de gingebre en pols

PREPARACIÓ

Per fer la crema

 

Posem a escalfar  700 g de llet en una cassola. Hi afegim la pela de llimona i, al cap d'una estona, el canonet de canyella.

Ho escalfem per aconseguir que la llet s'aromatitzi amb la llimona i la canyella. Ho deixem refredar una mica i quan ha baixat la temperatura traiem la llimona i la canyella.

Dissolem la maizena en la resta de llet. En un altre bol, hi posem quatre rovells d'ou i el sucre. Hi afegim la llet amb la maizena.

Barregem el contingut dels dos recipients. Ho remenem bé a foc lent per aconseguir la textura cremosa. A mesura que pugi la temperatura s'anirà espessint.

 

Per fer els encenalls

 

Barregem el sucre, la farina i el polsim de gingebre.

Hi afegim les clares d'ou prèviament batudes.

Bullim l'aigua i hi afegim la vainilla. Ho remenem bé perquè es dissolgui.

Ho barregem amb la massa feta amb el sucre, la farina i el polsim de gingebre.

En una mànega de pastisser, hi posem la massa i l'aboquem en forma de dit en una safata de forn, a sobre d'un paper sulfurat. Hi posem a sobre els trossets d'ametlla.  Ho posem al forn 7 minuts a 180 graus.

Mentrestant, desfem la xocolata al bany maria.

Traiem la massa del forn i li donem forma de tirabuixó. Ho deixem refredar a sobre d'un paper sulfurat.

Un cop s'ha refredat ho cobrim amb xocolata desfeta.

Presentem la crema de Sant Josep amb els encenalls al costat.