Crema de Sant Josep
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La crema és una preparació, rica en calci i en proteïnes, gràcies a la llet i als ous que conté.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per fer la crema
4 rovells d'ou
750 g de llet
25 g de maizena
50 g de sucre
1 pela de llimona
1 canonet de canyella
Per fer els encenalls
100 g de farina
100 g de trossets d'ametlla
75 g de sucre de llustre
75 g de cobertura de xocolata negra
50 ml d'aigua (més o menys una copa de conyac)
2 clares d'ou
2 beina de vainilla
un polsim de gingebre en pols
PREPARACIÓ
Per fer la crema
Posem a escalfar 700 g de llet en una cassola. Hi afegim la pela de llimona i, al cap d'una estona, el canonet de canyella.
Ho escalfem per aconseguir que la llet s'aromatitzi amb la llimona i la canyella. Ho deixem refredar una mica i quan ha baixat la temperatura traiem la llimona i la canyella.
Dissolem la maizena en la resta de llet. En un altre bol, hi posem quatre rovells d'ou i el sucre. Hi afegim la llet amb la maizena.
Barregem el contingut dels dos recipients. Ho remenem bé a foc lent per aconseguir la textura cremosa. A mesura que pugi la temperatura s'anirà espessint.
Per fer els encenalls
Barregem el sucre, la farina i el polsim de gingebre.
Hi afegim les clares d'ou prèviament batudes.
Bullim l'aigua i hi afegim la vainilla. Ho remenem bé perquè es dissolgui.
Ho barregem amb la massa feta amb el sucre, la farina i el polsim de gingebre.
En una mànega de pastisser, hi posem la massa i l'aboquem en forma de dit en una safata de forn, a sobre d'un paper sulfurat. Hi posem a sobre els trossets d'ametlla. Ho posem al forn 7 minuts a 180 graus.
Mentrestant, desfem la xocolata al bany maria.
Traiem la massa del forn i li donem forma de tirabuixó. Ho deixem refredar a sobre d'un paper sulfurat.
Un cop s'ha refredat ho cobrim amb xocolata desfeta.
Presentem la crema de Sant Josep amb els encenalls al costat.